null Zala megye - 61. számú vizsgálat - Zalaszentiváni Füles Mackó Óvoda - Zalaszentiván

Zala megye - 61. számú vizsgálat - Zalaszentiváni Füles Mackó Óvoda - Zalaszentiván

Zala megye - 61. számú vizsgálat - Zalaszentiváni Füles Mackó Óvoda - Zalaszentiván

61. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Zalaszentiváni Füles Mackó Óvoda Tálalókonyha
(8921 Zalaszentiván, Hunyadi J. u. 2/b)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,4 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Bakonyi csirkemellragu kiskagylótésztával, piskótaszelet

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. június 04.

Mintavételi alap : 29 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bocföldei Báziskonyha
(8943 Bocfölde, Radnóti út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (250 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett narancsos alaplében olívazöld színű zöldborsószemek, egyenetlen méretűre vágott nem jól tisztított narancsos sárgarépa és törtfehér fehérrépa darabok, levesbetétként vajszínű masnitészta látható. A tetején narancsos színű zsiradék cseppek gyöngyöznek.  

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, némelyik fás, a levesbetét kissé túlfőtt.

Illat: A zöldborsó édeskés illata mellett a sűrítésből származó enyhe lisztes illat is érezhető.
Íz:

Nem elég intenzív ízű, kissé üres, a zöldborsó íze mellett a sűrítés rántásos íze is érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakonyi csirkemellragu kiskagylótésztával  (168 g + 156 g + 28 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától és tejterméket tartalmazó sűrítéstől narancsos-barnásra színezett ragualapban fekete bors és pirospaprika szemcsék, különböző alakúra darabolt törtfehér színű, mártással bevont húsdarabok, gombaszeletek,  piros színű paprikadarabok, paradicsom és paprikahéjdarabok és 1x1x1 cm-es zsírjától nem kellően kisütött szalonnadarabok láthatók. Vajszínű kiskagylótészta a köret.

Állomány:

A megfelelő sűrűségű, de túlpürésített, kissé csomósan sűrített ragualapban a hús és a gomba megfelelő puhaságú. A tészta kissé túlfőtt, zsíros érzetű.

Illat: A ragu jellegtelen illatú, savanykás illat dominál.
Íz:

A tészta tiszta, jellemző ízű, de kissé zsíros, a ragu jellegtelen, a hús és a gomba íze nem érződik, a hagyma és a sűrítés íze dominál, és enyhe fürtölt íz is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piskótaszelet (28 g /adag)

Külső megjelenés:

Téglatest alakú, barna és sárga színű váltakozó piskótarétegek között barna színű kakaós ízesítésű krém látható.  A töltelék mennyisége kevés. A felső piskótaréteg ráncos felületű.

Állomány:

A tészta megfelelően átsült, kissé morzsalékos, szájpadláshoz tapadó, a krém kissé híg.

Illat: A kakaós illat mellett enyhe mogyorós illat is érződik. Az előrecsomagolt, védőgázas termékekre jellemző illat is érződik.
Íz:

Édes, kissé ragacsos ízű, az előrecsomagolt, védőgázas termékekre jellemző íz is érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • cérnametélt, 8 tojásos
  • kristálycukor
  • ételízesítő
  • fekete őrölt bors
  • jódozott só
  • gyökér
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirelit

Bakonyi csirkemellragu

  • csirkemell
  • füstölt kenyérszalonna
  • napraforgóolaj
  • tejföl, 12%-os
  • búzafinomliszt
  • fekete őröltbors
  • fűszerpaprika, csemege
  • kömény, őrölt
  • jódozott só
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • csiperke, fehér
  • natúr lecsó konzerv

Kiskagyló tészta

  • jódozott só
  • napraforgó olaj
  • kiskagyló tészta, 8 tojásos

Piskótaszelet


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >