null Zala megye - 60. számú vizsgálat - Iskola főzőkonyha - Gelse

Zala megye - 60. számú vizsgálat - Iskola főzőkonyha - Gelse

Zala megye - 60. számú vizsgálat - Iskola főzőkonyha - Gelse

60. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Iskola főzőkonyha
(8774 Gelse, Kossuth út 74)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, natúr csirkemell sajtmártással és rizzsel

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. február 06.

Mintavételi alap : 268 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Nith Ferenc
egyéni vállalkozó
(8808 Nagykanizsa, Förhénc utca 19.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldborsóleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Világos, opálos lében változó méretű galuskadarabok, zöldborsószemek, sárgarépa- és petrezselyemkockák láthatóak. Tetején piros zsírcseppek és petrezselyemzöld foszlányok úsznak. Egy petrezselyemkocka nem megfelelően tisztított.
Állomány: A lé hígan folyik. A hozzávalók jól átfőttek, a galuska kissé túlfőtt.
Illat: Kellemes, a zöldborsó és a fűszerek illata is érezhető.
Íz: Kellemes, harmonikus, megfelelően fűszerezett.

 

 

 

 

 

 

Natúr csirkemell sajtmártással és rizzsel (5 dkg + 5 dkg/adag)

Külső megjelenés: Zöldfűszer szemcsékkel kevert törtfehér rizs. A szemek egyforma méretűek és alakúak. Szabálytalan alakú féltenyérnyi nagyságú csirkemell szelet ráolvasztott és sárgásbarnára pirított sajtmártással.
Állomány: A rizs megfelelően átfőtt, pergő. A hús omlós, a mártás nem folyik, harapható. Kissé sok a zsír rajta, de a rizs ezt kompenzálja.
Illat: Kellemes, harmonikus. A húsnál a pirított sajt illata dominál, a rizs gabonaillatú, de a petrezselyem illata is érezhető.
Íz: Kellemes, harmonikus, kellően fűszeres és sós, az összhatás jó.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

  • Csigatészta
  • Csirkemell
  • Feketebors, őrölt
  • Finom liszt
  • Fokhagyma garnulátum
  • Főzőtejszín 10%-os
  • Fűszerpaprika csemege
  • Füstölt sajt
  • Gyökér
  • Petrezselyem
  • Petrezselyem, szárított
  • Rizs, fényezetlen
  • Ráma margarin
  • Sertés húsos csont
  • Szerecsendió
  • Sárgarépa
  • Só, jódozott
  • Tej, 1,5%-os
  • Trappista sajt
  • Vákuumsó, jódozott
  • Zöldborsó
  • Ételízesítő
  • Étolaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >