Zala megye - 58. számú vizsgálat - Felsőrajki Arany János Napköziotthonos Óvoda főzőkonyha
Zala megye - 58. számú vizsgálat - Felsőrajki Arany János Napköziotthonos Óvoda főzőkonyha
58. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Felsőrajki Arany János Napköziotthonos Óvoda főzőkonyha
(8767 Felsőrajk, Szabadság utca 52.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,6 pont |
Menü: Székelykáposzta, Sós stangli, Alma
Mintavétel ideje: 2018. november 12.
Mintavételi alap : 180 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
Felsőrajk Község Önkormányzata
(8767 Felsőrajk, Kossuth Lajos utca 8.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Székelykáposzta (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Átlátszatlan krémszínű lében szálas káposzta, füstölthús kockák és fűszerszemcsék láthatóak. Tetején kevés narancsszínű zsírcsepp úszik. |
Állomány: | A káposzta és a hús is jól átfőtt. A lé a kelleténél hígabb. |
Illat: | A termékre jellemző, káposzta és tejföl illata érezhető. |
Íz: | Kellemes, a tejföl és a füstölthús íze is érezhető. |
Sós stangli (1 db/adag)
Külső megjelenés: | Házias jellegű csavart stangli. Héja aranybarna, szépen sült, fényes. A teteje sóval szórt. |
Állomány: | Bele puha, rugalmas, egyenletesen lazított, a csavarás látszik rajta. |
Illat: | Kellemes kelttészta illat. |
Íz: | Kissé édes, sótlan. |
Alma (1 darab/adag)
Külső megjelenés: | Átlagos méretű gömbölyű alma. Héja piros, kevés sárga csíkkal, a kocsány körül zöldessárga. Ütődés nyoma látszik rajta. Bele fehér. |
Állomány: | Húsa kemény, ropogós. |
Illat: | Kellemes, jellegzetes almaillat. |
Íz: | Jellegzetes, de kissé savanyú. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Székelykáposzta
Ételízesítő 0,2 kg
Napraforgóolaj 3 l
Paradicsom 0,5 kg
Pirospaprika 0,1 kg
Savanyú káposzta 17 kg
Sertéscomb 5,4 kg
Füstölt sertéscsülök 5,05 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Zöldpaprika 0,5 kg
Tejföl 5 l
Só 0,1 kg