null Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

Zala megye- 4. vizsgálat - Zalaegerszeg - Zrínyi Miklós Gimnázium

4. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Zrínyi Miklós Gimnázium (Zalaegerszeg, Rákóczi út 30.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Tojásleves, rakott karfiol, kenyér

Mintavétel ideje: 2013.június 6.

Napi adag: 267 adag/leves, 135 adag/rakott karfiol 

Főzőkonyha: Hungast Nyugat kft. (Kölcsey Ferenc Gimnázium Főzőkonyha, Zalaegerszeg, Rákóczi utca 49-53.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplében törtfehér színű csurgatott tojásdarabok, felületén apró, narancssárga zsiradékcseppek, piros és barna fűszerszemcsék.

Állomány:

Jellegzetesen híg, opálos.

Illat:

Jellegzetes, köményes, rántásos. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, köményes, tojásleves ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tojás
  • babérlevél
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • kömény
  • étolaj
  • só,
  • petrezselyem zöld mirelit
  • fokhagyma
  • vöröshagyma

Rakott karfiol (35 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Az aranysárga színű fedőréteg alatt törtfehér rizs, világossárga karfiol, világosbarna darált húsrétegek.

Állomány:

A zöldségek és a rizs jól átfőttek, a darált hús kellően puha, nem rágós.

Illat:

Összetevőkre jellemező, intenzív karfiol illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé fűszeres, megfelelően sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • darálni váló lapocka
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • natúr lecsókonzerv
  • étolaj
  • rizs
  • szerecsendió
  • karfiol mirelit
  • fokhagyma
  • tej 1,5%
  • tejföl 12%

Kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 1,5 cm vastagságú fehérkenyér szelet. A felsőhéj aranybarna színű, az alsóhéj barna. A bélzet törtfehér, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.

Állomány:

Tapintásra rugalmas, szájban kissé tapad.

Illat:

Jellegzetes, kissé savanykás, aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromaszegény, kissé savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >