Zala megye- 23.számú vizsgálat-Teskándi Iskola
Zala megye- 23.számú vizsgálat-Teskándi Iskola
23.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Teskándi Iskola (8991 Teskánd, Rákóczi út 31.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.01.19. Napi adag: 198 adag/ebéd Főzőkonyha: ATROPLUSZ Kft. (9800 Vasvár, József A. u. 23-25.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Kapros galuskaleves (300 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű alaplében sárgarépa karikák, fehérrépa darabok, különböző nagyságú, drapp színű galuskák, apró, zöld fűszernövény darabkák. Felületén apró zsiradék cseppek. |
Állomány: |
A lé opálos, a zöldségek és a galuska kissé túlfőtt, elpuhultak. |
Illat: |
Jellegzetes, enyhén zöldséges. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Enyhén zöldséges, kapor íz nem érezhető. Idegen íztől mentes. |
Sárgaborsó főzelék (300 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás - barnás színű főzelékalapban egész és törmelékes sárgaborsó szemek, fekete fűszerszemcsék, több fehér színű sűrítőanyag csomó. |
Állomány: |
A főzelékalap kellően sűrű, a sűrítőanyag csomók könnyen szétnyomhatók, a sárgaborsó szemek között kevésbé főtt és kemény darabok is találhatók. |
Illat: |
Kellemes sárgaborsó főzelék illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Ízletes, sárgaborsó főzelékre jellemző. Idegen íztől mentes. |
Pulykapörkölttel (100 g/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás- piros színű pörköltalapban világosbarna színű húskockák, fekete színű fűszerszemcsék. Felületén narancs- piros színű zsiradék réteg. |
Állomány: |
A pörkölt alap jellegzetes sűrűségű, a húskockák jól átfőttek, nem rágósak. |
Illat: |
Kellemes hagymás, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikusan fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes. |
Teljes kiőrlésű kenyér (50 g/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 1 cm vastagságú kenyérszeletek, a felső héja fényes, aranybarna színű, az alsóhéj barna, tiszta. A bélzet egyenletes halvány világosbarna színű, korpázott. |
Állomány: |
Jól lazított, csomómentes, rugalmas, szájban kissé tapad. |
Illat: |
Aromás, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetesen aromás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Kapros galuskaleves tojás liszt bors kapor, morzsolt só gyökér vöröshagyma petrezselyem, mirelit sárgarépa zöldségkeverék fokhagyma
Sárgaborsó főzelék bors só vöröshagyma fokhagyma szalonna, füstölt olaj sárgaborsó babérlevél fűszerpaprika
Pulykapörkölt liszt bors só vöröshagyma fokhagyma olaj fűszerpaprika pulykacomb, filé kömény, őrölt lecsó |