null Wagyu az Alföldön

Wagyu az Alföldön

2021. szeptember 30, csütörtök

Az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon 11 különböző szarvasmarhafajtát állítottak ki, köztük a japán eredetű wagyu-t, mely a Fehér-kék Belga Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületéhez tartozó fajta.

A helyszínen egy felnőtt bika, egy anya borjával és egy fiatal bika képviselte a fajtát, amelyről bővebben a a "Wagyu: hústól az Olimpiáig" című cikkünkben olvashatnak. 

A borítóképen az Ippon-Et nevű fiatal bika, akit a rendezvény csütörtöki napján vezettek fel (kép forrása: Prágai Andrea)


Friss hírek

2023. október 4, szerda

Változások az uniós és a hazai erdészeti szaporítóanyag-gazdálkodás szabályozásában

Az unió részéről eddig direktívával1 irányított erdészeti szaporítóanyag-termelést és -forgalmazást az Európai Unió Bizottsága a jövőben már rendeleti szinten fogja szabályozni. Az elmúlt 20-25 év során történt változások: a termelési feltételek, módszerek átalakulása, a modern technológia és a digitalizáció térhódítása szükségessé teszi az erdészeti szaporítóanyag-termelés és -forgalmazás szabályozásának újratervezését. Hazánkban ezt a szakterületet jelenleg az unióhoz való csatlakozásra időzített rendelet2 szabályozza.

Tovább >

2023. október 4, szerda

Dióbemutatót szervezett a Nébih és a NAK Pölöskére

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) dióbemutatót tartott Pölöskén szeptember 28-án. A bemutató során a hazai dióágazat előtt álló kihívások lehetséges megoldásait vitatták meg a Nébih Fajtakísérleti Állomásán.

Tovább >