null Wagyu az Alföldön

Wagyu az Alföldön

Wagyu az Alföldön
2021. szeptember 30, csütörtök

Az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon 11 különböző szarvasmarhafajtát állítottak ki, köztük a japán eredetű wagyu-t, mely a Fehér-kék Belga Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületéhez tartozó fajta.

A helyszínen egy felnőtt bika, egy anya borjával és egy fiatal bika képviselte a fajtát, amelyről bővebben a a "Wagyu: hústól az Olimpiáig" című cikkünkben olvashatnak. 

A borítóképen az Ippon-Et nevű fiatal bika, akit a rendezvény csütörtöki napján vezettek fel (kép forrása: Prágai Andrea)


Friss hírek

Negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk
2022. szeptember 29, csütörtök

Negyedével csökkent az élelmiszerpazarlásunk

2016 és 2021 között 24%-kal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) harmadik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése során. A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

Tovább >

Veszett rókát találtak Magyarország ukrán határ menti területén
2022. szeptember 28, szerda

Veszett rókát találtak Magyarország ukrán határ menti területén

Veszettséget igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy, a betegség gyanúja miatt kilőtt rókánál. Az idegrendszeri tüneteket is mutató állatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpalád község területén ejtették el múlt héten. A járványügyi nyomozás folyamatban van, a betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be. A hatóság az érintett területen gócvakcinázással egészíti ki a 2022. október 1-8. között zajló őszi vakcinázási kampányt.

Tovább >