null Veszprém vármegye - 95. számú vizsgálat - TÁLALÓKONYHA - Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda - Pétfürdő

Veszprém vármegye - 95. számú vizsgálat - TÁLALÓKONYHA - Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda - Pétfürdő

Veszprém vármegye - 95. számú vizsgálat - TÁLALÓKONYHA - Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda - Pétfürdő

95. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
TÁLALÓKONYHA - Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda
(8105 Pétfürdő, Liszt Ferenc utca 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,7 pont

Menü: Paradicsomleves, Petrezselymes burgonya, sült csirkecomb, Csemege uborka
Mintavétel ideje: 2022.07.21.

Mintavételi alap : 53 adag 

Korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata
(8105 Pétfürdő, Berhidai út 6 C.em ép)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (238 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé egynemű, pirosas-naracsos színű, megfelelően élénk. Zsíradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz a felületén. Piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét betűtészta, törtfehér színű, bazonosíthatatlanul szétfőtt, töredezett darbokban található.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, egynemű, homogén. A levesbetét teljes mennyiségében szétfőtt, ázott, málló darabokból áll.
Illat: Jellegzetesen édeskés-savanykás, telt, harmonikus illatú. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: A leves íze jellemzően ízesített, fűszerezett, de kissé jellegtelen. A só ízfokozó hatása túlzottan erőteljes. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

Petrezselymes burgonya, sült csirkecomb (366 g /adag)

Külső megjelenés: A burgonya sárgás színű jól tisztított, egyenetlen méretűre darabolt, felülete nem kiszáradt, túl kevés zöld fűszernövény darabbal. A csontos sült csirkecomb jellemző formájú, nem sérült ép, egész. Felülete sülthúsra jellemző. A hús felületén található bőr halványsárga, nem kellően pirított. A hús belseje kellően átsült, metszéslapja halványdrapp színű. A hús felületén fűszernövény darabok találhatók. Megfelelően tisztított, összhatásában tetszetős megjelenésű.
Állomány: A burgonya puha, egyenletesen, kellően átfőtt. Nem vizes, nem túl zsíros. A hús kellően átsült, puha, rugalamas, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. A hús a csonttól jól elválik.
Illat: A burgonya jellegzetes natúr semleges illata érződik. A petrezselyem illata nem érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban. A hús kissé jellegtelen illatú.
Íz:

A burgonya nem jellemzően ízesített, a zöldfűszer íze nem érezhető. A hús íze jellemző, de kissé jellegtelen. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 


 

Csemege uborka (71,3 g /adag)

Külső megjelenés: 2* fél darab ép, egészséges, jellemzően sötétzöld színű uborka. Metszéslapja egynemű, nem tartalmaz üregeket. Felületén fehéres- szürkés színű kiválás látható.
Állomány: Túl érett, nem megfelelő állagú, elpuhult nem friss érzetű. A héja jól rágható, rágási maradékot nem ad.
Illat: Szúrósan savanyú szagú, az ecet szaga elnyomja az uborka enyhe illatát.
Íz:

Maróan ecetes ízű, erjedt hatást keltő.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves:

  • paradicsompüré natúr 22-24 %
  • só, finom, jódozott
  • finomliszt, búza
  • vöröshagyma
  • kristálycukor
  • étolaj, napraforgó
  • tészta, ABC, 4 tojásos

Petrezselymes burgonya:

  • étolaj, napraforgó
  • petrezselyemzöldje
  • só, finom, jódozott
  • burgonya

Sült csirkecomb:

  • csirkecomb
  • étolaj, napraforgó
  • majoranna
  • bors őrölt, fekete
  • só, finom, jódozott

Csemege uborka


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >