Veszprém vármegye - 93. számú vizsgálat - Rendezvényterem 12 Kft. Petőfi Étterem - Várpalota
Veszprém vármegye - 93. számú vizsgálat - Rendezvényterem 12 Kft. Petőfi Étterem - Várpalota
93. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Rendezvényterem 12 Kft. Petőfi Étterem
(8100 Várpalota, Bartók Béla út 20. (Rákóczi Telepi Tagiskola - Tálaló konyha))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,9 pont |
Menü: Csontleves durumtésztával, Lencsefőzelék, főtt tojás, Félbarna kenyér
Mintavétel ideje: 2022.07.20.
Mintavételi alap : 51 adag
Korosztály: 7-10 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Rendezvényterem 12 Kft. Petőfi Étterem
(8100 Várpalota, Bartók Béla út 20.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves durumtésztával (273 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé tiszta, áttetsző, aranysárga színű, színintenzitása megfelelően élénk, zsírtalan. Láthatók benne fekete fűszerszemcsék, illetve zöldfűszer-darabok megfelelő mennyiségben és arányban. A zöldségek beazonosíthatók, nem jól tisztítottak, számos elszíneződött, foltos darabot tartalmaz. Egyenetlen méretűre karikázottak, tépettek, töröttek. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt, enyhén törmelékes. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, tiszta. A zöldségek rágósak, fásak, rágási maradékot adnak. A levesbetét egyenletesen és megfelelően átfőtt, nem kemény, nem szétmálló, enyhén törmelékes. |
Illat: | Tiszta, harmonikus, a zöldségek illata dominál, illetve az ételízesítő illata érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban. |
Íz: | Tiszta ízhatású, a zöldségek és az ételízesítő íze dominál. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban. |
Lencsefőzelék, főtt tojás (345 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alapszósz a jellegzetesnél hígabb, sötétzöldes-barnás színű. Láthatóak benne fekete fűszerszemcsék megfelelő mennyiségben és arányban. A zöldség (lencse) beazonosítható, színe, mérete, alakja és formája lencsére jellemző, de számos törött, törmelékes darabot tartalmaz. A sűrítés egyenletes, homogén, sima. A feltét felezett főtt tojás, amely jellegének megfelelő színű, méretű és alakú. A sárgája keményre főtt. |
Állomány: | Az alapszósz a jellegénél hígabban folyó, a sűrítés csomómentes, sima. A lencse enyhén túlfőtt, törmelékes, számos törött darabot tartalmaz. A tojás megfelelően átfőtt, nem túl lágy, nem túl kemény. |
Illat: | Jellegzetes, telt, a lencse, a fűszerek és a főtt tojás tiszta illata harmonikusan érezhető. A főzelék elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: |
Jellegzetes, telt, friss ízű, a lencse, a fűszerek és a főtt tojás tiszta íze harmonikusan érezhető. A főzelék elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Félbarna kenyér (77 g /adag)
Külső megjelenés: | 2 fél szelet, vekni alakú, arányosan domború, szabályos kenyér. A héj aranybarna színű, matt felületű, cserepes, az alsó héj összefüggő. A kenyérbél átsült, a héjtól kissé elváló, egyenetlen eloszlású. A felhasznált lisztre jellemző színű, üreges szerkezetű. |
Állomány: | A kenyérbél átsült, egyenetlen állományú, üreges szerkezetű, vékony pórusfalú, rugalmas, a héjától kissé elváló. |
Illat: | Aromás, harmonikus, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett. |
Íz: |
Aromás, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csontleves durumtésztával:
- sertés húsos csont
- vöröshagyma, tisztított
- feketebors, őrölt
- vákumsó, jódozott
- petrezselyem
- húsleves, zöldségkeverék
- kelkáposzta
- petrezselyemzöld
- tészta, durum, kiskagyló
- zöldpaprika
- kurkuma
- fokhagyma
Lencsefőzelék:
- fűszerpaprika, csemege
- vöröshagyma, tisztított
- vákumsó, jódozott
- finom liszt
- fokhagyma granulátum
- tejföl 12 %
- ecet
- mustár
- lencse
- étolaj
- babérlevél
Főtt tojás
Teljes kiőrlésű kenyér