Veszprém vármegye - 91. számú vizsgálat - Zenevölgy Hotel - Felsőörs
Veszprém vármegye - 91. számú vizsgálat - Zenevölgy Hotel - Felsőörs
91. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Zenevölgy Hotel
(8227 Felsőörs, Hóvirág utca 28.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,4 pont |
Menü: Gulyásleves, Túrós tészta
Mintavétel ideje: 2022.07.19.
Mintavételi alap : 100 adag
Korosztály: vegyes
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
(1134 Budapest, Váci út 49.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (432 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett, pirosas-narancssárgás színű, színintenzitása megfelelően élénk, felületén narancssárga zsiradékcseppek találhatók megfelelő mennyiségben és arányban. Találhatók benne piros és fekete fűszerszemcsék, valamint zöldfűszerdarabkák. A zöldségek beazonosíthatók, jól tisztítottak, kissé egyenetlen méretűre kockázottak. A hús nagyrészt egyenletes nagyságúra darabolt, világosbarna színű, jól tisztított, rágós, inas részeket nem tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű gépi tarhonya, mely törött, sérült darabokat tartalmaz. |
Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek és a hús egyenletesen és megfelelően átfőttek, rugalmasak, jól rághatóak. A levesbetét kissé túlfőtt, törmelékes. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, telt, az összetevők illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: | Telt ízű, aromás, karakteres, harmonikus, az összetevők íze harmonikusan érezhető. A leves íze és a bírált étel elnevezése összhangban van. |
Túrós tészta (372 g /adag)
Külső megjelenés: | Törtfehér színű, fodros nagykocka tészta. A tésztadarabok nem sérültek, nem töröttek. Enyhén olajos tapintású, zsiradéktól enyhén fényes felületű, a tésztadarabok nem főttek össze. A túró változó méretű csomókban összetapadt, a tésztát nem egyenletesen fedi. A tejföl egyenletesen fehér, homogén, nem megfelelő mennyiségű. További feltétként zsírjára megfelelően pirított barna színű szalonnakockákat tartalmaz megfelelő mennyiségben. |
Állomány: | A tészta kellően és egyenletesen átfőtt, puha, jellegzetesen rugalmas. Nem szétmálló, nem vizes, nem zsíros. A túró laza szerkezetű, rögös, néhány nagyobb csomót tartalmaz. A tejföl sűrűn folyó, sima, homogén. A szalonna megfelelően pirított, nem szívós, nem visszapuhult. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, a főtt tészta natúr illata, a tejtermékek enyhén savanykás illata és a szalonna sült illata harmonizál. A tészta elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: |
Jellegzetes, telt íz. Az összetevők íze harmonikusan érezhető. A bírált étel íze és az étel elnevezése összhangban van. |