null Veszprém vármegye - 91. számú vizsgálat - Zenevölgy Hotel - Felsőörs

Veszprém vármegye - 91. számú vizsgálat - Zenevölgy Hotel - Felsőörs

Veszprém vármegye - 91. számú vizsgálat - Zenevölgy Hotel - Felsőörs

91. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Zenevölgy Hotel
(8227 Felsőörs, Hóvirág utca 28.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,4 pont

Menü: Gulyásleves, Túrós tészta

Gulyásleves, Túrós tészta

Mintavétel ideje: 2022.07.19.

Mintavételi alap : 100 adag 

Korosztály: vegyes

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
(1134 Budapest, Váci út 49.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves (432 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett, pirosas-narancssárgás színű, színintenzitása megfelelően élénk, felületén narancssárga zsiradékcseppek találhatók megfelelő mennyiségben és arányban. Találhatók benne piros és fekete fűszerszemcsék, valamint zöldfűszerdarabkák. A zöldségek beazonosíthatók, jól tisztítottak, kissé egyenetlen méretűre kockázottak. A hús nagyrészt egyenletes nagyságúra darabolt, világosbarna színű, jól tisztított, rágós, inas részeket nem tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű gépi tarhonya, mely törött, sérült darabokat tartalmaz.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek és a hús egyenletesen és megfelelően átfőttek, rugalmasak, jól rághatóak. A levesbetét kissé túlfőtt, törmelékes.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, telt, az összetevők illata harmonikusan érezhető. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Telt ízű, aromás, karakteres, harmonikus, az összetevők íze harmonikusan érezhető. A leves íze és a bírált étel elnevezése összhangban van.

Túrós tészta (372 g /adag)

Külső megjelenés: Törtfehér színű, fodros nagykocka tészta. A tésztadarabok nem sérültek, nem töröttek. Enyhén olajos tapintású, zsiradéktól enyhén fényes felületű, a tésztadarabok nem főttek össze. A túró változó méretű csomókban összetapadt, a tésztát nem egyenletesen fedi. A tejföl egyenletesen fehér, homogén, nem megfelelő mennyiségű. További feltétként zsírjára megfelelően pirított barna színű szalonnakockákat tartalmaz megfelelő mennyiségben.
Állomány: A tészta kellően és egyenletesen átfőtt, puha, jellegzetesen rugalmas. Nem szétmálló, nem vizes, nem zsíros. A túró laza szerkezetű, rögös, néhány nagyobb csomót tartalmaz. A tejföl sűrűn folyó, sima, homogén. A szalonna megfelelően pirított, nem szívós, nem visszapuhult.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, a főtt tészta natúr illata, a tejtermékek enyhén savanykás illata és a szalonna sült illata harmonizál. A tészta elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz:

Jellegzetes, telt íz. Az összetevők íze harmonikusan érezhető. A bírált étel íze és az étel elnevezése összhangban van.

 

 

 

 

 


 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >