null Veszprém vármegye - 90. számú vizsgálat - Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém vármegye - 90. számú vizsgálat - Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém vármegye - 90. számú vizsgálat - Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda - Veszprém

90. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda
(8200 Veszprém, Avar utca 7/A)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,0 pont

Menü: Palócleves, Burgonyás nudli

Palócleves, Burgonyás nudli

Mintavétel ideje: 2022.07.14.

Mintavételi alap : 58 adag 

Korosztály: óvodás

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Cserhát Vendéglátóipari Kft.
(8200 Veszprém, Kossuth Lajos utca 6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Palócleves (271 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, narancsos-sárgás színű, benne zöldfűszer-darabkák, valamint piros és fekete fűszerszemcsék láthatóak. Felületén narancssárga színű zsiradékcseppek kissé túlzó mennyiségben az edény oldalához is tapadva. Az alaplében egyenetlen méretűre karikázott sárga -és fehérrépa, vágott zöldbab, hagyma és paprika darabok láthatóak. A zöldségek között nem jól tisztított, elszíneződött darabok vannak, a bab darabok tépettek, szakadtak, túlfőttek. Néhány világosbarna színű, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú húsdarabot tartalmaz, melyek nem jól tisztítottak, mócsingos, inas, zsíros részeket tartalmaznak.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, hígan folyó, a sárga -és fehérrépa egyenletesen átfőtt, a zöldbab túlfőtt, szétfőtt, széteső. A hús egyenletesen átfőtt, puha, de mócsingos, inas, zsíros részeket tartalmaz.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető.
Íz: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető.

 

Burgonyás nudli (193 g /adag)

Külső megjelenés: Különböző méretű, egyenletes vastagságú, hengeres alakú, aranybarna színű, pirított morzsával egyenletesen borított nudli szemek. Fehér színű porcukorral tálalt. A szemek különállóak, nem összetapadtak.
Állomány: A nudli megfelelően és egyenletesen átfőtt, puha, jellegzetesen rugalmas, felületén a morzsa egyenletesen pirított, kellően visszapuhult.
Illat: Jellegzetes, telt, kellemesen édeskés, harmonikus.
Íz:

Jellegzetes, telt, a pirult morzsa, a nudlitészta natúr íze és a porcukor édes íze harmonikusan érezhető, egymást jól kiegészítik.

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Palócleves:

  • bors, fekete, őrölt
  • jódozott só
  • étolaj
  • csemege paprika
  • kömény, őrölt
  • liszt
  • M.hagyma
  • fokhagyma
  • zöldbab mirelit
  • babérlevél
  • ételízesítő sómentes
  • tisztított gyökér
  • tisztított sárgarépa
  • sertés lapocka
  • tejföl 12%

Burgonyás nudli:

  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • nudli mirelit
  • porcukor
  • jódozott só


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >