null Veszprém vármegye - 89. számú vizsgálat - Gyermek és Ifjúsági Tábor - Balatonakali

Veszprém vármegye - 89. számú vizsgálat - Gyermek és Ifjúsági Tábor - Balatonakali

Veszprém vármegye - 89. számú vizsgálat - Gyermek és Ifjúsági Tábor - Balatonakali

89. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Gyermek és Ifjúsági Tábor
(8243 Balatonakali, Fenyvesalja utca 3.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

Menü: Paradicsomleves, Barackos-sajtos csirkemell, rizs

Paradicsomleves, Barackos-sajtos csirkemell, rizs

Mintavétel ideje: 2022.07.14.

Mintavételi alap : 100 adag 

Korosztály: vegyes

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
VAKÁCIÓ - Táborozási és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft.
(6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (322 g /adag)

Külső megjelenés: Jellegzetes mélypiros színű, megfelelő színintenzitású, opálos alaplé, tetején narancssárga színű zsiradékcseppek kellő arányban és mennyiségben. A sűrítés egynemű, a leves homogén, sima. Piros és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét halványsárga színű eperlevél tészta. A tésztadarabok épek, egészek, nem töröttek.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, sűrűn folyó. A sűrítés egynemű, homogén, csomómentes, sima. A levesbetét megfelelően átfőtt, kellően puha, a tésztadarabok épek, nem töröttek.
Illat: Jellegzetes, telt, harmonikus, édeskés-savanykás. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, harmonikus, édeskés-savanykás. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

Barackos-sajtos csirkemell, rizs (270 g /adag)

Külső megjelenés: 1 db egyenletes vastagságú, drappos színű szelet hús, melyet a sonkadarabkákat és fekete fűszerszemcséket tartalmazó mártás, valamint annak tetején az aranysárgára pirult darabolt sajt egyenletesen bevon. A szelet mellett egy jellegzetesen élénk narancssárga színű, ép, felezett őszibarack. A köret törtfehér színű, zömmel pergő rizs. Néhány barnás szemet és kisebb összetapadt csomókat tartalmaz, melyek villával könnyen szétnyomhatóak.
Állomány: A hús egyenletesen átsült, kellően puha. A rajta lévő mártás jellegzetes sűrűségű, csomómentes, a sajt egyenletesen olvadt, rugalmas. A barack friss érzetű, lédús, megfelelően érett, rostos. A rizs egyenletesen átfőtt, zömmel pergő szemű, de néhány kisebb összetapadt csomót tartalmaz, melyek villával könnyen szétnyomhatók.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők illata harmonikusan érezhető. A hús és a sajt sós illata, a barack édeskés illata harmonikusan kiegészíti a rizsköret natúr gabona illatát. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban.
Íz:

Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevők íze harmonikusan érezhető, egymást jól kiegészítik. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 


 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves:

  • paradicsom püré
  • ketchup
  • tészta (8 tojásos)
  • étolaj
  • liszt
  • zöldpaprika, tv
  • zeller zöld

Barackos-sajtos csirkemell, rizs:

  • csirkemell filé
  • sajt (trappista)
  • vöröshagyma
  • bors
  • rizs
  • étolaj


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >