A mintavétel helye:
Kozmutza étkezde főzőkonyha
(8200 Veszprém,Tüzér u. 44.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
17,4 pont
Menü: Zöldséges tarhonyaleves, Sárgaborsófőzelék szezámmagos fasírttal és teljes kiőrlésű kenyérrel
Mintavétel ideje: 2020. január 16.
Mintavételi alap : 206 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bakony Gast zRt.
(8200 Veszprém, Radnóti Miklós tér 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldséges tarhonyaleves (273 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, fűszerpaprikától színezett, megfelelően élénk. Felületén apró, gyöngyöző zsiradékcseppek láthatók megfelelő arányban. Tartalmaz piros és fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat. Különböző méretű sárgarépakarikák, burgonya-, zeller-, paprika-és hagymadarabok láthatók benne. A zöldségek jól tisztítottak. A levesbetét törtfehér színű tarhonya, nagyon kis mennyiségben található a levesben.
Állomány:
Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét kellően átfőttek, puhák, , nem adnak rágási maradékot.
Illat:
Jellegzetes, telt, a zöldségek és a fűszerek illata harmonikusan érezhető.
Íz:
Jellegzetesen telt, zöldséges ízű. A só ízfokozó hatása kevéssé érvényesül.
Sárgaborsófőzelék szezámmagos fasírttal(317g + 90 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, sárga színű. Piros és fekete fűszerszemcséket illetve sárgaborsó darabokat tartalmaz. Homogén, csomómentes. A fasírt pogácsa formájú, felülete sötétebb barnára pirult, belseje világosabbra sült. Felülete zsemlemorzsába, illetve szezámmagba forgatott. A szezámmag mennyisége a fasírt felületén elenyésző. A fasírt belsejében a hús egyenletes méretűre darált, kellően tömör, egynemű, inas és rágós részeket nem tartalmaz. A fűszerek eloszlása egyenletes.
Állomány:
A főzelék jellemző sűrűségű, homogén, csomómentes, a sárgaborsó megfelelően átfőtt. A fasírt kellően átsült, rugalmas, nem zsíros, nem száraz, homogén, megfelelően tömör, nem ad rágási maradékot.
Illat:
A főzelék jellegzetes, telt, a sárgaborsó illata harmonikusan érezhető. A fasírt jellegtelen,üres, a fűszerek illata alig érezhető.
Íz:
A főzelék jellegzetesen telt, a sárgaborsó íze harmonikusan érezhető. A fasírt jellegtelen, a sült hús íze érezhető, a fűszerek íze alig érezhető.
Teljeskiőrlésű kenyér (53g /adag)
Külső megjelenés:
Egy szelet formában sült kenyér. Arányosan domború. A héj sötétebb barna, matt felületű, cserepes. Az alsó héj összefüggő, a kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, egyenletes, a felhasznált lisztre jellemző színű.
Állomány:
A kenyérbél átsült, egyöntetű, laza szerkezetű, rugalmas, csomómentes, a durva őrlemények jól láthatók benne egyenletes eloszlásban.
Illat:
Aromás, kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus.
Íz:
Aromás, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus. A sóhasználat megfelelő.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.