null Veszprém megye- 96. számú vizsgálat - Kozmutza étkezde főzőkonyha - Kozmutza étkezde főzőkonyha-Veszprém

Veszprém megye- 96. számú vizsgálat - Kozmutza étkezde főzőkonyha -Veszprém

Veszprém megye- 96. számú vizsgálat - Kozmutza étkezde főzőkonyha - Veszprém

96. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kozmutza étkezde főzőkonyha
(8200 Veszprém,Tüzér u. 44.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,4 pont

 

 

Menü: Zöldséges tarhonyaleves, Sárgaborsófőzelék szezámmagos fasírttal és teljes kiőrlésű kenyérrel


 

Mintavétel ideje: 2020. január 16.

Mintavételi alap : 206 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Bakony Gast zRt.
(8200 Veszprém, Radnóti Miklós tér 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges tarhonyaleves (273 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, fűszerpaprikától színezett, megfelelően élénk. Felületén apró, gyöngyöző zsiradékcseppek láthatók megfelelő arányban. Tartalmaz piros és fekete fűszerszemcséket és zöld fűszernövénydarabokat. Különböző méretű sárgarépakarikák, burgonya-, zeller-, paprika-és hagymadarabok láthatók benne. A zöldségek jól tisztítottak. A levesbetét törtfehér színű tarhonya, nagyon kis mennyiségben található a levesben.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, hígan folyó. A zöldségek és a levesbetét kellően átfőttek, puhák, , nem adnak rágási maradékot.

Illat:

Jellegzetes, telt, a zöldségek és a fűszerek illata harmonikusan érezhető.

Íz:

Jellegzetesen telt, zöldséges ízű. A só ízfokozó hatása kevéssé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sárgaborsófőzelék szezámmagos fasírttal (317g + 90 g /adag)

Külső megjelenés:

 Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, sárga színű. Piros és fekete fűszerszemcséket illetve sárgaborsó darabokat tartalmaz. Homogén, csomómentes. A fasírt pogácsa formájú, felülete sötétebb barnára pirult, belseje világosabbra sült. Felülete zsemlemorzsába, illetve szezámmagba forgatott. A szezámmag mennyisége a fasírt felületén elenyésző. A fasírt belsejében a hús egyenletes méretűre darált, kellően tömör, egynemű, inas és rágós részeket nem tartalmaz. A fűszerek eloszlása egyenletes.

Állomány:

A főzelék jellemző sűrűségű, homogén, csomómentes, a sárgaborsó megfelelően átfőtt. A fasírt kellően átsült, rugalmas, nem zsíros, nem száraz, homogén, megfelelően tömör, nem ad rágási maradékot.

Illat:

A főzelék jellegzetes, telt, a sárgaborsó illata harmonikusan érezhető. A fasírt jellegtelen,üres, a fűszerek illata alig érezhető.

Íz:

A főzelék jellegzetesen telt, a sárgaborsó íze harmonikusan érezhető. A fasírt jellegtelen, a sült hús íze érezhető, a fűszerek íze alig érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér (53g /adag)

Külső megjelenés:

Egy szelet formában sült kenyér. Arányosan domború. A héj sötétebb barna, matt felületű, cserepes. Az alsó héj összefüggő, a kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, egyenletes, a felhasznált lisztre jellemző színű.

Állomány:

A kenyérbél átsült, egyöntetű, laza szerkezetű, rugalmas, csomómentes, a durva őrlemények jól láthatók benne egyenletes eloszlásban.

Illat:

Aromás, kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus.

Íz:

Aromás, a kenyértípusra jellemzően fűszerezett, harmonikus. A sóhasználat megfelelő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • só, jódozott
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • sárgaborsó
  • tarhonya, házi
  • tojás
  • gyökérkocka, mirelit
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • zellerkocka, mirelit
  • lecsó, konzerv
  • babérlevél
  • bors, fekete
  • pirospaprika, fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • szezámmag
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • burgonya, tisztított
  • sárgarépa, tisztított
  • kenyérszalonna, füstölt
  • pulykacombfilé
  • zsemle

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >