null Veszprém megye - 88. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha-Balatonalmádi

Veszprém megye - 88. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha-Balatonalmádi

Veszprém megye - 88. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha-Balatonalmádi

88. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha
(8220 Balatonalmádi, Tábor utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,2 pont

 

 

Menü: Babgulyás, dióstészta, alma

 

Mintavétel ideje: 2019. július 23.

Mintavételi alap : 91 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek-felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
GÁZMESTER Kft.
(1182. Budapest, Üllői út 107.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Babgulyás (516 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé barnás színű, pirospaprikától színezett, opálos. Tetején nagy mennyiségű narancsos zsiradék, benne fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövény-darabkák úsznak. A lében barna színű babszemek, narancsos színű sárgarépa-kockák, törtfehér színű gyökérzöldség-kockák, elvétve törtfehér karfiolrózsa-darab, különböző méretű és alakú sötétebb és világosabb barna húsdarabok láthatók.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű, a zöldségek túlfőttek, a bab kellően átfőtt. A húskockák változó állományúak, puhábbak ás rágósabbak is vannak köztük a nem megfelelő tisztítottság miatt.

Illat: A babgulyásra jellemző, erősen fűszerezett.
Íz:

A babgulyásra jellemző, intenzíven fűszerezett, enyhén csípős, kissé sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dióstészta (450 g /adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, kifőtt szélesmetélt tészta tetején drappos-barnás színű, fehér porcukorcsomókat tartalmazó diós szórat látható. A szórat mennyisége a tésztához képest kevés.

Állomány:

A tészta egyenletesen átfőtt, rugalmas, enyhén összeálló. A darált dió egyenletesre darált, a porcukor kissé csomós.

Illat: A főtt tészta semleges, tiszta illata mellett a darált dió aromás-édeskés illata érződik.
Íz:

A főtt tészta semleges, tiszta ízű, a diós szórat ízében a dió ízét elnyomja a porcukor édes íze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (216 g /adag)

Külső megjelenés:

7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-sárgás színű a héja, halványsárga színű gyümölcshúsú, némelyik kisebb barna ütődésnyomokat tartalmaz

Állomány:

Friss, roppanós, kissé kásás, héja nehezebben rágható.

Illat: A gyümölcsre jellemző édeskés-savanykás illat érezhető, kevésbé domináns.
Íz:

Édeskés-savanykás, jellemző, nem elég aromás.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A menühöz nem érkezett be anyaghányad-nyílvántartás.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >