Veszprém megye - 88. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha-Balatonalmádi
Veszprém megye - 88. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha-Balatonalmádi
88. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha
(8220 Balatonalmádi, Tábor utca 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,2 pont |
Menü: Babgulyás, dióstészta, alma
Mintavétel ideje: 2019. július 23.
Mintavételi alap : 91 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek-felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
GÁZMESTER Kft.
(1182. Budapest, Üllői út 107.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Babgulyás (516 g /adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé barnás színű, pirospaprikától színezett, opálos. Tetején nagy mennyiségű narancsos zsiradék, benne fekete fűszerszemcsék és zöld fűszernövény-darabkák úsznak. A lében barna színű babszemek, narancsos színű sárgarépa-kockák, törtfehér színű gyökérzöldség-kockák, elvétve törtfehér karfiolrózsa-darab, különböző méretű és alakú sötétebb és világosabb barna húsdarabok láthatók. |
Állomány: |
Az alaplé jellemző sűrűségű, a zöldségek túlfőttek, a bab kellően átfőtt. A húskockák változó állományúak, puhábbak ás rágósabbak is vannak köztük a nem megfelelő tisztítottság miatt. |
Illat: | A babgulyásra jellemző, erősen fűszerezett. |
Íz: |
A babgulyásra jellemző, intenzíven fűszerezett, enyhén csípős, kissé sós. |
Dióstészta (450 g /adag)
Külső megjelenés: |
Krémfehér színű, kifőtt szélesmetélt tészta tetején drappos-barnás színű, fehér porcukorcsomókat tartalmazó diós szórat látható. A szórat mennyisége a tésztához képest kevés. |
Állomány: |
A tészta egyenletesen átfőtt, rugalmas, enyhén összeálló. A darált dió egyenletesre darált, a porcukor kissé csomós. |
Illat: | A főtt tészta semleges, tiszta illata mellett a darált dió aromás-édeskés illata érződik. |
Íz: |
A főtt tészta semleges, tiszta ízű, a diós szórat ízében a dió ízét elnyomja a porcukor édes íze. |
Alma (216 g /adag)
Külső megjelenés: |
7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-sárgás színű a héja, halványsárga színű gyümölcshúsú, némelyik kisebb barna ütődésnyomokat tartalmaz |
Állomány: |
Friss, roppanós, kissé kásás, héja nehezebben rágható. |
Illat: | A gyümölcsre jellemző édeskés-savanykás illat érezhető, kevésbé domináns. |
Íz: |
Édeskés-savanykás, jellemző, nem elég aromás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
A menühöz nem érkezett be anyaghányad-nyílvántartás.