null Veszprém megye - 87. számú vizsgálat - Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha- Balatonszepezd

Veszprém megye - 87. számú vizsgálat - Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha- Balatonszepezd

Veszprém megye - 87. számú vizsgálat - Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha- Balatonszepezd

87. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha
(8252 Balatonszepezd, Gesztenye sor 54.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,2 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, lecsós csirkeragu tarhonyával, görögdinnye

A menüről fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. július 18.

Mintavételi alap : 95 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft.
(1051 Budapest, Nádor utca 36.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (354 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsos-barnára színezett, opálos alaplében jellemző színű zöldborsószemek, narancsos színű sárgarépakockák, törtfehér gyökérzöldség-kockák, zöldfűszerlevél-darabok, levesbetétként vajszínű kagylótészta látható. Tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek egy része túlfőtt, némelyik borsószem héja kemény, nehezebben rágható,  a levesbetét megfelelően átfőtt.

Illat: A zöldségek illata dominál, de nem elég intenzív, enyhe rántásos illat is érezhető.
Íz:

Kevésbé karakteres ízhatású, a zöldborsó édeskés íze dominál.

 

 

Lecsós csirkeragu tarhonyával (234 g + 264 g /adag)

Külső megjelenés:

A köret drappos színűtől a barna színig terjedőre pirított, jellegzetes alakú, gépi tarhonya. A pirospaprikától színezett, hígabban folyó paradicsomhéj és sárgás paprikadarabokat tartalmazó mártás tetején zsiradékcseppek láthatók, benne  egyenetlen méretűre darabolt húskockák vannak. A húsétel pörköltre emlékeztető.

Állomány:

A tarhonya kisebb csomókat is tartalmaz, jól átfőtt, kellően rugalmas. A szaft hígabb, a paprika szétfőtt, a hús nem egyenletesen főtt át, több nehezen rágható részt tartalmaz, száraz.

Illat: A tarhonya jellemző illata mellett a hús lecsós illata dominál.
Íz:

A tarhonya semleges ízű, a húsétel ízében a lecsós íz dominál. Kissé savanykás ízű, enyhén zsíros ízhatású. Nem elég karakteres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görögdinnye (322 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab görögdinnye cikk a gyümölcs. Húsa jellemző, friss, pirosas színű, fekete és fehér magokat tartalmazó, héja tiszta, zöld színű, vékony.

Állomány:

Friss, harsogóan roppanós, enyhén kásás, lédús állományú.

Illat: A gyümölcsre jellemző harmonikus,friss illatú, de nem elég intenzív.
Íz:

Édeskés, érett, a héjhoz közelebb kissé vizesebb ízű.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A menühöz nem érkezett be anyaghányad-nyílvántartás.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >