null Veszprém megye - 84. számú vizsgálat - Budafok-Tétényi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha - Balatonakali

Veszprém megye - 84. számú vizsgálat - Budafok-Tétényi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha - Balatonakali

Veszprém megye - 84. számú vizsgálat - Budafok-Tétényi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha - Balatonakali

84. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Budafok-Tétényi Ifjúsági Tábor Főzőkonyha
(2843 Balatonakali, Üdülő u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Hideg gyümölcsleves, rakott burgonya csemegeuborkával

Mintavétel ideje: 2019. július 17.

Mintavételi alap : 86 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
TS Gastro Kft.
(2730 Albertirsa, Pesti út 65.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Hideg gyümölcsleves (382 g /adag)

Külső megjelenés:

Barnás-rózsaszínes alaplében apróra kockázott, közel azonos méretű törtfehér színű almakockák, fél és negyed jellemző színű lilás héjú szilvaszemek, illetve nyomokban meggyre emlékeztető gyümölcsfoszlány látható. Az alma mennyisége dominál. A levesben apró, barnás színű fűszerszemcsék úsznak.

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemzőnél kissé hígabban folyó, a sűrítés homogén. Az alma megfelelően átfőtt, a szilva túlfőtt, foszlós, elpuhult.

Illat: Kissé gyenge illatú, nem elég karakteres, a fahéj illata érezhető.
Íz:

Enyhén gyümölcsösös, kevésbé édes, inkább savanykás, nem elég intenzív ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya (424 g /adag)

Külső megjelenés:

Tálaláskor széteső, halomban tálalt rakott burgonya a második fogás. A rétegek nem különíthetők el. A sárgás színű burgonyakarika réteg töredezett, közötte főtt tojás darabok, és 3-4 mm-re szelt kolbászkarikák láthatók. A burgonyaszemek narancsos színű zsiradéktól színezettek. Teteje tejföllel egyenetlenül megkent, barnás pirítási foltokkal és apró fűszerszemcsékkel tarkított.

Állomány:

A burgonya kissé szétfőtt, a tojás darabos-szétesett, morzsalékos, a kolbász jellemző állományú, kissé zsíros. A tejföl kissé csomóssá sült össze.

Illat: Kevésbé telt és karakteres illatú, a füstölt kolbász és tojás illata érezhető.
Íz:

Jellegzetes, a főtt burgonyára jellemző semleges íz mellett a kolbász jellemző, füstölt-fűszeres íze harmonikusan érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka (108 g  /adag)

Külső megjelenés:

3 fél db kb. 9-12 cm hosszú olívazöld színű, göbös felületű csemegeuborka a savanyúság. Némelyik belseje üregesen szétnyílt.

Állomány:

Megfelelő állományú, ropogós, harapáskor roppan.

Illat: Ecetes illat dominál.
Íz:

A savanykás-ecetes ízt elnyomja az utóízként megjelenő édesítőszerre emlékeztető íz.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Hideg gyümölcsleves

  • pudingpor, vanília
  • fahéj, őrölt
  • szegfűszeg, őrölt
  • almakocka, mirelit
  • meggy, mirelit
  • citromlé, 40%
  • gyümölcssűrítmény, cékla

Rakott burgonya

  • virsli
  • tejföl, 12%-os
  • tojás
  • só, jódozott
  • burgonya
  • vöröshagyma
  • lecsóalap

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >