Veszprém megye - 83. számú vizsgálat - "Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha - Balatonakarattya
Veszprém megye - 83. számú vizsgálat - "Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha - Balatonakarattya
83. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
"Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha)
(8172 Balatonakarattya, Tompa M. u.1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,0 pont |
Menü: Nyírségi gombócleves, rántott sajt burgonyapürével, őszibarack
Nem érkezett be fényképfelvétel a menüről.
Mintavétel ideje: 2019. július 17.
Mintavételi alap : 51 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ
(8172 Balatonakarattya, Tompa M. u.1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Nyírségi gombócleves (580 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-drappos, kissé zavaros, tejterméket tartalmazó sűrített alaplében fekete fűszerszemcsékkel szórt nagyobb méretű húskockák és törtfehér galuska, továbbá azonos méretűre és alakúra kockázott narancsos sárgarépadarabok, törtfehér petrezselyemgyökér-darabok, barnás-szürkés színű gombaszeletek, jellemző színű zöldborsószemek láthatók. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek, a sűrítésből származó apró fehér szemcsék mellett zöldfűszernövény darabok is találhatók benne. |
Állomány: |
Az alaplé kellően sűrű, csomómentes. A zöldségek átfőttek, a sárgarépa túlfőtt, a zöldborsószemek kissé szétfőttek. A levesbetét puha, a hús omlós, jól rágható. |
Illat: | Jellegzetes, de nem elég intenzív illatú, összhatásában harmonikus. |
Íz: |
A zöldségek és a hús íze harmonikus, a tejtermék savanykás íze jól érződik, de kissé sós. |
Rántott sajt burgonyapürével (214 g + 358 g /adag)
Külső megjelenés: |
A 2 db háromszög formájú (9 cm x 9 cm x 12 cm) ránottsajt aranybarnára sült panírral hiánytalanul fedett, metszésfelületén a sajt törtfehér színe látszik. A panírréteg egyenletes vastagságú. Köreteként világos vajszínű, homogén-krémszerű megjelenésű burgonyapürét kínálnak |
Állomány: |
A burgonyapüré, krémes, selymes, lágy nem csomós. A sajt kellően átsült, de kissé gumiszerű, a panírréteg vastagabb, kissé tömör. |
Illat: | A burgonyapüré jellegzetes, semleges, tiszta illatát a rántott sajt jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti. |
Íz: |
A burgonyapüré tiszta íze mellett a bundázott sajt íze harmonikusan érezhető, de annak íze kissé üres. |
Őszibarack (140 g /adag)
Külső megjelenés: |
1 db héjas, egészséges, őszibarack a gyümölcs. A héja pirosas sárgás színű, a gyümölcshús fehér. |
Állomány: |
Megfelelően érett, friss érzetű, lédús, jól rágható, puha. |
Illat: | Gyümölcsre jellemző, harmonikus, karakteres, édeskés. |
Íz: |
A gyümölcsre jellemző, édeskés-savanykás, aromás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Nem érkezett be a menühöz tartozó anyaghányadnyilvántartás.