null Veszprém megye - 83. számú vizsgálat - "Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha - Balatonakarattya

Veszprém megye - 83. számú vizsgálat - "Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha - Balatonakarattya

Veszprém megye - 83. számú vizsgálat - "Gyermektábor" Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ Főzőkonyha - Balatonakarattya

83. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
"Gyermektábor"  Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ  Főzőkonyha)
(8172 Balatonakarattya,  Tompa M. u.1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,0 pont

 

 

Menü: Nyírségi gombócleves, rántott sajt burgonyapürével, őszibarack

Nem érkezett be fényképfelvétel a menüről.

Mintavétel ideje: 2019. július 17.

Mintavételi alap : 51 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ
(8172 Balatonakarattya,  Tompa M. u.1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Nyírségi gombócleves (580 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-drappos, kissé zavaros, tejterméket tartalmazó sűrített alaplében fekete fűszerszemcsékkel szórt nagyobb méretű húskockák és törtfehér galuska, továbbá azonos méretűre és alakúra kockázott narancsos sárgarépadarabok, törtfehér petrezselyemgyökér-darabok, barnás-szürkés színű gombaszeletek, jellemző színű zöldborsószemek láthatók. Tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek, a sűrítésből származó apró fehér szemcsék mellett zöldfűszernövény darabok is találhatók benne.

Állomány:

Az alaplé kellően sűrű, csomómentes. A zöldségek átfőttek, a sárgarépa túlfőtt, a zöldborsószemek kissé szétfőttek. A levesbetét puha, a hús omlós, jól rágható.

Illat: Jellegzetes, de nem elég intenzív illatú, összhatásában harmonikus.
Íz:

A zöldségek és a hús íze harmonikus, a tejtermék savanykás íze jól érződik, de kissé sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sajt burgonyapürével (214 g + 358 g  /adag)

Külső megjelenés:

A 2 db háromszög formájú (9 cm x 9 cm x 12 cm)  ránottsajt aranybarnára sült panírral hiánytalanul fedett, metszésfelületén a sajt törtfehér színe látszik. A panírréteg egyenletes vastagságú. Köreteként világos vajszínű, homogén-krémszerű megjelenésű burgonyapürét kínálnak

Állomány:

A burgonyapüré, krémes, selymes, lágy nem csomós. A sajt kellően átsült, de kissé gumiszerű, a panírréteg vastagabb, kissé tömör.

Illat: A burgonyapüré jellegzetes, semleges, tiszta  illatát a rántott sajt jellemző frissen sült illata harmonikusan kiegészíti.
Íz:

A burgonyapüré tiszta íze mellett a bundázott sajt íze harmonikusan érezhető, de annak íze kissé üres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszibarack (140 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db héjas, egészséges, őszibarack a  gyümölcs. A héja pirosas sárgás színű, a gyümölcshús fehér.

Állomány:

Megfelelően érett, friss érzetű, lédús, jól rágható, puha.

Illat: Gyümölcsre jellemző, harmonikus, karakteres, édeskés.
Íz:

A gyümölcsre jellemző, édeskés-savanykás, aromás.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Nem érkezett be a menühöz tartozó anyaghányadnyilvántartás.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >