Veszprém megye-46.számú vizsgálat-Gábor Áron Általános Iskola
Veszprém megye-46.számú vizsgálat-Gábor Áron Általános Iskola
46.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gábor Áron Általános Iskola (8225 Szentkirályszabadja, József Attila út 8.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.18. Napi adag: 60 adag/ebéd Főzőkonyha: Szentkirályszabadjai Szivárvány Óvoda (8225 Szentkirályszabadja, Kossuth út 22.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zeller krémleves (3,5dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárga színű alaplében apró zöld növényi darabkák, néhány sárgarépa darabka, barna színű levesgyöngy láthatók. Felületén apró fehér sűrítőanyag cseppek. |
Állomány: |
A leves krémes, kellően sűrű, csomómentes. A levesbetét ropogós. |
Illat: |
Harmonikus. A zeller illata jól érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Ízletes. Idegen íztől mentes. |
Rakott burgonya, Teljeskiőrlésű kenyér, uborka (28 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Karikára vágott burgonya szeletek között kolbász karikák, tejföl és főtt tojás darabok láthatók. Olajzöld, kb. 6-7 cm hosszúságú, a vágási felületen halványzöld színű uborkák. |
Állomány: |
A burgonya és a tojás jól átfőtt, a kolbász szájban rágáskor összeálló. A kenyér jól lazított, csomómentes, tapintásra és szájban rágáskor rugalmas Az uborka ropogós. |
Illat: |
Enyhén füstölt kolbász illatú. A kenyér kellemesen aromás, tiszta. Az uborka jellegzetesen savanykás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A jellegzetes főtt burgonya íz mellett gyengén a füstölt kolbász íze is érezhető. A kenyér kellemesen aromás, tiszta. Az uborka harmonikusan savanykás és édeskés. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zeller krémleves Zeller (friss) Só jódozott Petrezselyem levél friss Napraforgóolaj Búzaliszt Ételízesítő por Tejföl 20% Tej 1,5% levesgyöngy
Rakott burgonya Burgonya (téli) Kolbász (Füstölt) Napraforgóolaj Só Tejföl 20% Tojás Zsemlemorzsa |