null Veszprém megye-45.számú vizsgálat-Deák Iskola Kiosztó Étterem

Veszprém megye-45.számú vizsgálat-Deák Iskola Kiosztó Étterem

Veszprém megye-45.számú vizsgálat-Deák Iskola Kiosztó Étterem

45.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Deák Iskola Kiosztó Étterem (8200 Veszprém Aradi Vértanúk út 2.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: csontleves eperlevéllel, Zöldbabfőzelék Dínó feltéttel, Túrórudi

 

Mintavétel ideje: 2016.01.25.

Napi adag: 658 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakony Gaszt Zrt. 41.sz. Szakiskola Étterem (8200 Veszprém, Március 15 út 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves eperlevéllel (300 ml/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű alaplépben, sárgarépa hasábok, fehérrépa csíkok, karalábé darabok, törtfehér színű eperlevél tészta, zöld fűszernövény darabkák, tetején apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A leves jellegzetes sűrűségű, a zöldségek és a levesbetét túlfőtt, elpuhult.

Illat:

Csontlevesre jellemző, enyhén zöldséges. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhe zöldséges íz mellett ételízesítőre emlékeztető íz érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Zöldbabfőzelék Dínó fasírttal (200 g/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-barnás színű főzelékalapban különböző hosszúságú sárga színű zöldbab darabok, néhány burgonya kocka, piros fűszerszemcsék, fehér apró sűrítőanyag cseppek láthatók. A feltét elnevezésére jellemző alakú, egybefüggő sárgás-barnás színű panírréteggel fedett. A vágásfelületen a húspép drapp színű.

Állomány:

A főzelékalap kellően sűrű, a zöldbab darabok szétfőttek. A dínó feltét rágáskor kissé kemény.

Illat:

Enyhén savanykás, zöldbab illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék nem ízletes, édeskés íz mellett enyhe savanykás íz érezhető, a feltét jellegtelen ízű. Idegen íztől mentes.

 

Lotti rúd ( 1db/adag)

 

Külső megjelenés:

Hengeres alakú, sötétbarna színű, fényes felületű, kb 2 mm vastagságú kakaós masszával egyenletesen bevont rúd. A vágás felületen a töltelék fehér színű.

Állomány:

A kakaós massza jól kidolgozott, sima, szemcséktől mentes. Szájban jól olvadó. A töltelék szájban kenődő, enyhén szemcsés.

Illat:

Kakaós illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus. A kakaós bevonat édes íze dominál. A töltelék kissé üres ízű, utóízben savanykás. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csontleves eperlevéllel

Só jódozott

Olaj (Floriol)

Vöröshagyma

Sertés húsos csont

Csontleves alap

Húsleves zöldség (mirelit)

Eperlevél

 

Zöldbabfőzelék Dínó feltéttel

Tejföl 20%-os

Olaj (Floriol)

Só jódozott

Liszt

Zöldbab (mirelit)

Fokhagyma

Ecet

Burgonya

Sülthús szaft

Kristálycukor

Burgonyapüré por

Dinosaurus feltét(gyorsfagyasztott)

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >