null Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

Veszprém megye-41.számú vizsgálat-Szent Margit Római Katolikus Óvoda

41.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Szent Margit Római Katolikus Óvoda  (8200 Veszprém, Dózsa György u. 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Daragaluska leves, Ketchupos csirkecomb, Zöldség köret, Petrezselymes burgonya

 

 

Mintavétel ideje: 2015.10.15.

Napi adag: 114 adag/ebéd

Főzőkonyha: Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi út 1812.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (200 ml/adag):

 

Külső megjelenés:

Aranysárga színű lében törtfehér színű, kb. 2-3- cm nagyságúra szaggatott daragaluska, sárga- és fehérrépa csíkok, apró, zöld növényi darabkák. Tetején apró zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

A lé jellegzetesen híg, a zöldségek kellően átfőttek, a daragaluska alaktartó, puhára főtt.

Illat:

Jellegzetes, zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén zöldséges, kellően sós. Idegen íztől mentes.

 

Ketchupos csirkecomb (0,5 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Barnára sült, bőrős, fényes felületű csirke felső és alsócomb darab. Felülete sötétzöld színű fűszerlevél darabkákkal szórt. A vágásfelületen a hús világosbarna színű.

Állomány:

A hús darab jól átsült, kellően puha. A bőrréteg ropogósra sült.

Illat:

Jellegzetes sült csirke illatú, enyhén fűszeres és ketchupos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus sült hús ízű, kellemesen fűszerezett, enyhén ketchupos. Idegen íztől mentes.

 

 

Zöldség köret (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott narancssárga és világossárga répa, sötétzöld színű zöldbab darabok, pagoda karfiol rózsák. Kevés törmelékes zöldség darabot tartalmaz.

Állomány:

A zöldségek puhára főttek.

Illat:

Párolt zöldségekre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Petrezselymes burgonya (0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott narancssárga és világossárga répa, sötétzöld színű zöldbab darabok, pagoda karfiol rózsák. Kevés törmelékes zöldség darabot tartalmaz.

Állomány:

A zöldségek puhára főttek.

Illat:

Párolt zöldségekre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes, tiszta. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

csontleves alap, sómentes,

őrölt bors,

daragaluska betét,

friss gyökér,

karalábé,

olaj,

petrezselyemzöld mirelit,

friss sárgarépa,

vöröshagyma,

zeller gumó,

 

Ketchupos csirkecomb

csirkecomb,

bazsalikom,

őrölt bors,

ketchup,

olaj,

 

Zöldség köret

mexikói vegyeszöldség,

margarin (Rama),

petrezselyemzöld, mirelit,

 

Petrezselymes burgonya

burgonya, téli,

olaj,

petrezselyemzöld, mirelit,


Friss hírek

Ismét sikeres alapképzést szervezett a MATE és a Nébih
2022. május 23, hétfő

Ismét sikeres alapképzést szervezett a MATE és a Nébih

A résztvevők értékelése alapján szakmailag előremutató, számos újdonsággal és érdekességgel szolgáló, jó hangulatú alapképzést szervezett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a használatban lévő növényvédelmi gépek időszakos műszaki felülvizsgálatára jogosultságot szerezni kívánó magánszemélyek és cégek képviselői részére.

Tovább >

Részvétel az ellenőrzési rendszerben
2022. május 23, hétfő

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Tovább >