null Veszprém megye - 36. vizsgálat - Veszprém - 43. sz. Kollégium Étterem

Veszprém megye - 36. vizsgálat - Veszprém - 43. sz. Kollégium Étterem

Veszprém megye - 36. vizsgálat - Veszprém - 43. sz. Kollégium Étterem

36. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
43. sz. Kollégium Étterem (8200 Veszprém, Stadion út 22.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sertésragu leves, Bazsalikomos paradicsomos spagetti reszelt sajttal, Alma,

Mintavétel ideje: 2015. március 25.
Napi adag884 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bakony-Gaszt Kft. (8200 Veszprém Radnóti tér 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertésragu leves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarnás- sárga színű alaplében barna színű húskockák, borsószemek, sárgarépa és fehérrépa, karalábé kockák, kelbimbó, karfiol darabok, törtfehér kiskocka tészta, zöld fűszernövény darabkák. Felületén apró narancssárga színű zsiradék cseppek.

Állomány:

A hús, a zöldségek, a tészta jól átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Harmonikus, zöldséges, főtt hús illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Bazsalikomos paradicsomos spagetti reszelt sajttal (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű, rövidre tördelt spagetti tésztán paradicsom piros szósz, benne, apró paradicsom és hagyma darabkák, sok apró zöld növényi fűszerdarabka. Tetején sárga színű, ráolvadt sajt látható.

Állomány:

A tészta jól átfőtt, de nem puhult el, a szósz jellegzetesen sűrű.

Illat:

Bazsalikomos, fűszeres, paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Alma (1 darab)

Külső megjelenés:

Közepes méretű, kerek, szennyeződéstől mentes. A héj piros és sárgás-zöld cirmos. Oldalán kisméretű, kb. 1,5 cm nagyságú barna színű nyomásfolt látható.

Állomány:

Érett gyümölcsre jellemző, lédús.

Illat:

Jellegzetes alma illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Sertésragul eves (10 adag)

só – 0,05 kg-

liszt – 3,16 kg-

száraztészta – 0,292 kg-

fekete bors – 0,005 kg-

delikát – 0,035 kg-

olaj

sárgarépa – 0,9 kg-

gyökér – 0,59 kg-

petrezselyemzöld – 0,075 kg-

zöldpaprika – 0,2 kg-

zeller – 0,145 kg-

sertés lapocka -1,2 kg-

 

Bazsalikomos paradicsomos spagetti reszelt sajttal (10 adag)

só – 0,1631 kg-

kristálycukor – 0,0136 kg-

konzerv  paradicsompüré – 0,136 kg-

fekete bors – 0,0027 kg-

delikát – 0,0091 kg-

bazsalikom – 0,0446 kg-

étkezési keményítő (burgonya) – 0,0453 kg-

olaj – 0,0363 l-

trappista sajt – 0,3021 kg-

vöröshagyma

fokhagyma – 0,0106 kg-

spagetti – 1,0574 kg-

paradicsomvelő – 0,5547 kg-


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >