Veszprém megye- 29. vizsgálat - Pétfürdő - Horváth Általános Iskola
Veszprém megye- 29. vizsgálat - Pétfürdő - Horváth Általános Iskola
29. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Horváth Általános Iskola (8105 Pétfürdő, Berhidai út 5.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
|
Menü: Tárkonyos csirkeragu leves, Krumplis tészta, Cékla Mintavétel ideje: 2014. március 26. Főzőkonyha: Rendezvényterem’12 Kft. (8100 Várpalota Dankó u. 16.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tárkonyos csirkeragu leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű lében közel különböző nagyságú csirke zúza darabok, csirke szárnydarab, sárgarépa, fehérrépa kockák, gomba szeletek, törtfehér eperlevél tészta, zöld növényi darabkák. |
Állomány: |
A csirkezúza és a gomba jellegzetesen rugalmas, a zöldségek és a tészta kellően átfőttek, nem elpuhultak. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, zöldséges, tárkonyos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, zöldséges, gombás, tárkonyos. Kissé édeskés ízhatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Krumplis tészta (0,2 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű fodros nagykocka tészta között tört, pirospaprikától halványpirosra színeződött burgonya. Felületén fekete fűszerszemcse, néhány zöldes színű hagyma darabka. A burgonya pépesre tört, nagy része a tésztával összetapadt. Nem tetszetős. |
Állomány: |
A tészta puha, túlfőtt, kissé ragacsos, a burgonya pépes, kellő puhaságú. |
Illat: |
Jellegzetes, burgonyás, hagymás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, főtt burgonya ízű, aromaszegény. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Cékla (0,03 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Ovális alakú, kb. 0,5 mm vastagságúra szeletelt céklavörös színű darabok. |
Állomány: |
Jellegzetesen rugalmas. |
Illat: |
Savanykás, édeskés cékla illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, édeskés, savanykás. Idegen íztől mentes. |