null Vas vármegye - 82. számú vizsgálat - Óvoda Konyha - Bő

Vas vármegye - 82. számú vizsgálat - Óvoda Konyha - Bő

Vas vármegye - 82. számú vizsgálat - Óvoda Konyha - Bő

82. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Óvoda Konyha
(9625 Bő, Széchenyi utca 29.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,8 pont

Menü: Daragaluska leves, Székelykáposzta, Palotai rozsos forma kenyér szeletelt 1 kg

Daragaluska leves, Székelykáposzta, Palotai rozsos forma kenyér szeletelt 1 kg

Mintavétel ideje: 2022.07.06.

Mintavételi alap : 29 adag 

Korosztály: 3-6 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Óvodafenntartó Társulás
(9625 Bő, Széchenyi utca 70.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (188 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé áttetsző, halványsárga színű, benne közel azonos méretűre darabolt gyökérzöldségek (fehérrépa, sárgarépa) és hosszúkás, nem azonos méretű, kis mennyiségű galuska darabok, valamint zöld fűszerszemcsék láthatók.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek szétfőttek, a daragaluska kellően megfőtt.
Illat: Kissé jellegtelen illatú, benne enyhe zöldséges illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Üres, jellegtelen, a só ízfokozó hatása nem érvényesűl, idegen íztől mentes.

Székelykáposzta (193 g /adag)

Külső megjelenés: A pirospaprikától enyhén barnás-narancsárgás, opálos, sűrűn folyó lében, kb. 1 cm-es kockázott hús darabok, vékony csíkokra szeletelt káposzta látható. Fűszerszemcséket elvétve, zsírcseppeket megfelelő arányban tartalmaz. A káposzta nem arányos mennyiségben van jelen a termékben.
Állomány: A lé krémes, sűrített, hígan folyó, nem csomós. A káposzta megfelelően átfőtt, a hús kellő puhaságú.
Illat: A káposzta illata érezhető, savanykás, kevésbé fűszeres, nem karakteres illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A só ízfokozó hatása nem érvényesül, jellegtelen, üres ízű, a sűrítő anyag íze dominál.

Palotai rozsos forma kenyér szeletelt 1 kg (22 g /adag)

Külső megjelenés: Szeletelt, kb. 5x10 cm átmérőjű, héjrésze aranybarnára sütött, matt, enyhén cserepes. A kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, színe a felhasznált lisztre jellemző.
Állomány: A héj kissé szívós, a bélzet közel egyenletesen lazított, rugalmas szerkezetű.
Illat: Enyhén savanykás, harmonikus illatú, a rozs illata kevésbé érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz:

Enyhén savanykás, a rozs íze kevésbé érezhető, a só használata megfelelő, idegen íztől mentes.

 

  •  
  •  


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >