Vas vármegye - 76. számú vizsgálat - Óvodai Főzőkonyha - Csepreg
Vas vármegye - 76. számú vizsgálat - Óvodai Főzőkonyha - Csepreg
76. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Óvodai Főzőkonyha
(9735 Csepreg, Nádasdy utca 15. (óvoda))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,4 pont |
Menü: Fejtett bableves, Csirkepaprikás, orsótészta
Mintavétel ideje: 2022.06.29.
Mintavételi alap : 60 adag
Korosztály: 3-6 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Atroplusz Közétkeztetési és Szolgáltató Kft.
(9800 Vasvár, József Attila utca 23-25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Fejtett bableves (216 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé fűszerpaprikától narancsos barnára színezett, tetején megfelelő mennyiségű pirosas zsiradékcsepp gyöngyözik. Azonos méretűre darabolt, kb. 1x1 cm-es gyökérzöldség és sárgarépa található arányos mennyiségben. A levesbetét fodros szélű, masni alakú, megfelelő mennyiségű. |
Állomány: | Az alaplére jellemző sűrűségű, a zöldségek átfőttek, a bab jól rágható, a tészta egyenletesen átfőtt. |
Illat: | Kissé üres, a bab illata dominál. |
Íz: | Fűszeres, de kissé jellegtelen, nem teljesen tiszta. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |
Csirkepaprikás, orsótészta (112 g + 123 g /adag)
Külső megjelenés: | A csirkepaprikás tetszetős. Drappos színű, az alaplében a sűrítésből származó fehér pöttyök láthatóak. A hús közel egyenletes nagyságú. A tészta törtfehér színű, nem tapadt össze. |
Állomány: | A tészta kellően átfőtt, puha, nem zsíros, könnyen rágható. A csirkepaprikás csomómentes, megfelelő sürűségű, a hús puha, jól rágható. |
Illat: | A tészta jellegzetes gabona illatú, natúr. A csirkepaprikás harmonikusan fűszerezett, a tejföltől enyhén savanykás, jellegzetes. |
Íz: |
A tészta íztelen, natúr, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. A csirkepaprikás megfelelően fűszeres, jellegzetesen savanykás. Összességében ízletes. |