Vas megye- 9. vizsgálat - Szombathely - Waldorf Iskola
Vas megye- 9. vizsgálat - Szombathely - Waldorf Iskola
9. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Waldorf Iskola (9700 Szombathely, Soroksári u. 44.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem megfelelő |
|
Menü: Búzatöretes kenyér, húsleves zöldséggel, tésztával, zöldborsófőzelék, baromfivirsli pörkölt Mintavétel ideje: 2013. november 11. Napi adag: 121 adag/ebéd Főzőkonyha: Martinus Gastro Kft., (9700 Szombathely, Szily J. u. 1.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves zöldséggel, tésztával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világossrága színű lében karikára vágott sárgarépa, fehérrépa kockák tört fehér színű rövid csőtészta, zöld fűszerlevél darabok találhatók. |
Állomány: |
A lé jellegzetesen hígan folyó, opálos, a zöldségek kellően átfőttek, a tészta puha. |
Illat: |
Kevésbé jellegzetes, gyengén zöldséges illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Húslevesre kevésbé jellemző, üres, sós, alacsony élvezeti értékű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Zöldborsófőzelék(3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárgás – zöldes főzelékalapban zöldborsó szemek, apró zöld fűszernövény darabkák, fekete fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A főzelékalap csomómentes, jellegzetes sűrűségű, a borsószemek kellően átfőttek, nem elpuhultak. |
Illat: |
Konzerv zöldborsó és rántás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Enyhén édeskés, rántás és konzerv zöldborsó ízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Baromfivirsli pörkölt (1 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett narancssárgás – pirosas színű alapban apró hagyma kockák, virsli karikák, vörös és fekete fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A pörkölt alap a jellegzetesnél kissé hígabb, a virsli karikák puhák. |
Illat: |
Hagymás pörkölt alap mellett a virsli illata érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, kevésbé fűszeres, a sós íz a meghatározó. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Búzatöretes kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
A kenyérszelet felső héja aranybarna színű, fényes, az alsóhéj matt, barna, tiszta. A világosbarna színű bélzetben búzatöret látható. |
Állomány: |
Egyenletesen lazított, csomómentes, tapintásra és rágáskor rugalmas, nem tapad. |
Illat: |
Jellegzetes, aromás, enyhén savanykás. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, harmonikus, ízletes, aromás, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes. |