null Vas megye - 78. számú vizsgálat - Kemenesmagasi Önkormányzati Konyha - Kemenesmagasi

Vas megye - 78. számú vizsgálat - Kemenesmagasi Önkormányzati Konyha - Kemenesmagasi

Vas megye - 78. számú vizsgálat - Kemenesmagasi Önkormányzati Konyha - Kemenesmagasi

78. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kemenesmagasi Önkormányzati Konyha
(9522 Kemenesmagasi, Berzsenyi Lénárd tér 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,8 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Tarhonyáshús, Káposztasaláta

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 29.

Mintavételi alap : 283adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kemenesmagasi Önkormányzat
(9522 Kemenesmagasi, Kossuth utca 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (276 g /adag)

Külső megjelenés:

Világos mályvaszínű alaplében változó méretűre darabolt gyümölcsök, beazonosíthatóan sárgásfehér almadarabok, jellemző színű lilás héjú sárgás húsú szilvacikkek, sárga színű őszibarackdarabok, vöröses meggyszemek találhatók a léhez képest nagy mennyiségben. A gyümölcsök egy része szétfőtt, így több gyümölcsfoszlányt tartalmaz.

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemzőnél sűrűbb, krémes, a sűrítés homogén. A gyümölcsök egy része, fajtáról függően szétfőtt, málló.

Illat: Jellemző, savanykás-édeskés, gyümölcsös-fahéjas illatú.
Íz:

Enyhén gyümölcsösös, kevésbé édes, inkább savanykás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonyáshús (318 g /adag)

Külső megjelenés:

A drappos színű, egyenletes színűre pirított gépi tarhonyatészta feltehetően ételízesítőből származó zöldségszemcséket valamint fekete és piros fűszerszemcséket tartalmazó pirospaprikás szafttal egyenletesen bevont, benne barna színű, nem megfelelően tisztított, hártyás-mócsingos-zsíros részeket is tartalmazó egyenetlen méretű húskockák láthatók. Az összetevők egyenletesen elkevertek, de több csomóban összeállt részt tartalmaz.

Állomány:

A tarhonya egyenletesre pirított, jól átfőtt, a hús inas-hártyás-mócsingos részeket is tartalmaz. A tahonyáshús csomókban összeállt részeket tartalmaz.

Illat: Nem elég intenzív, de jellemző illatú, a tarhonya illata dominál jobban.
Íz:

Jellemző, sertéspörköltre jellemző ízű, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (90 g /adag)

Külső megjelenés:

Zöld színű laskára vágott csemege uborka szeletek-csíkok, piros színű paprikadarabok, narancsos színű sárgarépafoszlányok- és vajszínű káposzta-csíkok láthatók. A káposzta mennyisége dominál.

Állomány:

Megfelelő állagú, kissé roppanós, nem kemény. A paprika és az uborka visszapuhult.

Illat: Jellemző, enyhén ecetes, a káposzta illata dominál.
Íz:

Inkább édeskés, mint savanykás, édesítőszerre emlékeztető ízhatás is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gyümölcsleves

  • búzaliszt, főző, rétes
  • fahéj, egész
  • gyümölcsleves alap, mirelit
  • kristálycukor
  • magozott meggy, mirelit
  • pudingpor, vaníliás
  • szegfűszeg, egész
  • vaníliáscukor
  • tejföl, 12%-os

Tarhonyáshús

  • lecsó, natúr
  • feketebors, őrölt
  • fokhagymagerezd, fagyasztott
  • piros paprika, őrölt
  • tarhonya
  • sertéslapocka
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • napraforgóolaj

Káposztasaláta

  • fejeskáposzta
  • feketebors, őrölt
  • fűszerkömény, őrölt
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • ételecet

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >