Vas megye - 77. számú vizsgálat - Nádasdy Étterem Főzőkonyha - Sárvár
Vas megye - 77. számú vizsgálat - Nádasdy Étterem Főzőkonyha - Sárvár
77. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Nádasdy Étterem
(2600 Sárvár, Alkotmány út 22-24.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,3 pont |
Menü: Májgaluskaleves, Burgonyástészta, Csemege uborka
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 28.
Mintavételi alap : 222 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
ELAMEN Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt.
(1095. Budapest, Soroksári út 98.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluskaleves (402 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás színű tiszta átlátszó lében karikára vágott narancsos sárgarépa, kockázott törtfehér színű gyökérzöldség látható. A májgaluska barnás színű, jellemző megjelenésű, 0,5-2 cm nagyságú, fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején nagyobb mennyiségű zsiradék, benne zöldfűszerlevél darabok úsznak. Tartalmas, tetszetős megjelenésű leves. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a zöldségek és a galuska megfelelően átfőtt, puha, jól rágható. |
Illat: | A leves jellemző illatú, a zöldségek, a májgaluska és a fűszerek illata harmonizál. |
Íz: |
A megfelelően fűszerezett, ízesített levesben a zöldségek és a májgaluska ízhatása telt, harmonikus. Ízletes leves. |
Burgonyástészta (324 g /adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér-sárgás színű, hullámos, nagymértékben töredezett nagykocka tészta felülete a pirospaprikától narancsosra színezett, jellemző, tört burgonyát és egy-két hagymadarabot tartalmazó rátéttel egyenletesen bevont. A rátét és a tészta mennyisége és egymásoz való aránya megfelelő. |
Állomány: |
A tészta egyenletesen főtt át, tört paprikás-burgonya rátét megfelelő állományú, átfőtt, szaftos. |
Illat: | Jellemző, a rátét paprikás-hagymás burgonya illata étvágygerjesztő. |
Íz: |
A tészta és a paprikás-hagymás burgonya íze harmonizál, a só ízfokozó hatása kevésbé érződik. |
Csemegeuborka (90 g /adag)
Külső megjelenés: |
A 2 db kb. 7,5-8,5 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborkajellemző olívazöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett, a minták harmada üreges. |
Állomány: |
Külseje többnyire roppanós, amelyik puha, annak belseje üreges. |
Illat: | Erőteljesebben ecetes-savanykás illatú. |
Íz: |
Erősebben ecetes ízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Májgaluskaleves
- majoranna
- zeller kocka, mirelit
- petrezselyemzöld, mirelit
- búzadara
- tojás
- zsemlemorzsa
- feketebors
- só, jódozott
- vöröshagyma, tisztított
- liszt
- olaj
- gyökér, tisztított
- csirkemáj szív nélkül
- sárgarépa, tisztított
Burgonyástészta
- só, jódozott
- durumtészta
- feketebors
- olaj
- pirospaprika, őrölt
- burgonya, tisztított
- vöröshagyma, tisztított
Csemegeuborka
- Csemegeuborka, konzerv