null Vas megye - 77. számú vizsgálat - Nádasdy Étterem Főzőkonyha - Sárvár

Vas megye - 77. számú vizsgálat - Nádasdy Étterem Főzőkonyha - Sárvár

Vas megye - 77. számú vizsgálat - Nádasdy Étterem Főzőkonyha - Sárvár

77. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Nádasdy Étterem 
(2600 Sárvár, Alkotmány út 22-24.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Májgaluskaleves, Burgonyástészta, Csemege uborka

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 28.

Mintavételi alap : 222 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
ELAMEN Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt.
(1095. Budapest, Soroksári út 98.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluskaleves (402 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű tiszta átlátszó lében karikára vágott narancsos sárgarépa, kockázott törtfehér színű gyökérzöldség látható. A májgaluska barnás színű, jellemző megjelenésű, 0,5-2 cm nagyságú, fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején nagyobb mennyiségű zsiradék, benne zöldfűszerlevél darabok úsznak. Tartalmas, tetszetős megjelenésű leves.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek és a galuska megfelelően átfőtt, puha, jól rágható.

Illat: A leves jellemző illatú, a zöldségek, a májgaluska és a fűszerek illata harmonizál.
Íz:

A megfelelően fűszerezett, ízesített levesben a zöldségek és a májgaluska ízhatása telt, harmonikus. Ízletes leves.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyástészta (324 g /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér-sárgás színű, hullámos, nagymértékben töredezett nagykocka tészta felülete a pirospaprikától narancsosra színezett, jellemző, tört burgonyát és egy-két hagymadarabot tartalmazó rátéttel egyenletesen bevont. A rátét és a tészta mennyisége és egymásoz való aránya megfelelő.

Állomány:

A tészta egyenletesen főtt át, tört paprikás-burgonya rátét megfelelő állományú, átfőtt, szaftos.

Illat: Jellemző, a rátét paprikás-hagymás burgonya illata étvágygerjesztő.
Íz:

A tészta és a paprikás-hagymás burgonya íze harmonizál, a só ízfokozó hatása kevésbé érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (90 g /adag)

Külső megjelenés:

A 2 db kb. 7,5-8,5 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborkajellemző olívazöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett, a minták harmada üreges.

Állomány:

Külseje többnyire roppanós, amelyik puha, annak belseje üreges.

Illat: Erőteljesebben ecetes-savanykás illatú.
Íz:

Erősebben ecetes ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Májgaluskaleves

  • majoranna
  • zeller kocka, mirelit
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • búzadara
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • feketebors
  • só, jódozott
  • vöröshagyma, tisztított
  • liszt
  • olaj
  • gyökér, tisztított
  • csirkemáj szív nélkül
  • sárgarépa, tisztított

Burgonyástészta

  • só, jódozott
  • durumtészta
  • feketebors
  • olaj
  • pirospaprika, őrölt
  • burgonya, tisztított
  • vöröshagyma, tisztított

Csemegeuborka

  • Csemegeuborka, konzerv

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >