Vas megye - 76. számú vizsgálat - Idősek Klubja Főzőkonyha - Pápoc
Vas megye - 76. számú vizsgálat - Idősek Klubja Főzőkonyha - Pápoc
76. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Idősek Klubja Főzőkonyha
(9515 Pápoc Arany János utca 5.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,9 pont |
Menü: Zsemlekockaleves, Zöldborsós ragu tarhonával
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. május 28.
Mintavételi alap : 48 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Pápoc Község Önkormányzata
(9515 Pápoc Sárvár u. 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zsemlekockaleves (460 g /adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsosbarnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében zöldfűszer darabok, feltehetően ételízesítőből származó narancsos színű sárgarépa-foszlányok, tetején narancsos zsíradékcseppek láthatók. A levesbetétet alkotó zsemlekockák nem egyenletesre pirítottak, némelyik drappos, némelyik sötétebb barna, közel egyenletes nagyságúak. |
Állomány: |
Az alaplé kissé hígabb de a levesbetéttel együtt megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, kissé zsírosabb érzetű, a zsemlekockák nem egyenletesre pirítottak, roppanósak, a levesben megfelelően visszapuhultak. |
Illat: | A leves jellemző zöldfűszeres-paprikás-köményes illatú, a zsemlekockák túlpirított illata enyhén érezhető. |
Íz: |
A leves köményes-hagymás íze mellett a túlpirított zsemlekockák kesernyés íze is érezhető. |
Zöldborsós ragu tarhonyával (214 g +350 g /adag)
Külső megjelenés: |
A köret világos drapptól az egész sötét barna színűig pirított, jellegzetes alakú, zsiradéktól csillogó felületű gépi tarhonya. A pirospaprikától színezett, fűszerszemcséket tartalmazó sűrűn folyó szaft tetején narancsos zsiradékcseppek láthatók, benne jellemző színű zöldborsószemek és 3-4 cm hosszú, 1-2 cm széles méretűre darabolt húscsíkok láthatók. |
Állomány: |
A tarhonya nem egyenletesen pirított, megfelelően átfőtt, puha. A szaft megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen átsült, jól rágható. |
Illat: | A tarhonya pirított, gabonás illata mellett a ragu hagymás-paprikás illata dominál. |
Íz: |
A köret pirított gabona íze és a raguban az édeskés zöldborsó és a fűszeres hús íze harmonizál. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zsemlekockaleves
- vizes zsemle
- BL55 finomliszt
- kömény
- sómentes ételízesítő
- őrölt bors
- pirospaprika, őrölt
- jódozott só
- vöröshagyma
- étolaj
Tarhonya
- só, jódozott
- tarhonya
- étolaj
Zöldborsós ragu
- BL55 finomliszt
- fokhagyma
- kakukkfű
- pirospaprika, őrölt
- sertéscomb
- só, jódozott
- vöröshagyma
- zöldborsó (fagyasztott)
- étolaj