null Vas megye - 76. számú vizsgálat - Idősek Klubja Főzőkonyha - Pápoc

Vas megye - 76. számú vizsgálat - Idősek Klubja Főzőkonyha - Pápoc

Vas megye - 76. számú vizsgálat - Idősek Klubja Főzőkonyha - Pápoc

76. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Idősek Klubja Főzőkonyha 
(9515 Pápoc Arany János utca 5.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,9 pont

 

 

Menü: Zsemlekockaleves, Zöldborsós ragu tarhonával

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 28.

Mintavételi alap : 48 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Pápoc Község Önkormányzata
(9515 Pápoc Sárvár u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zsemlekockaleves (460 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsosbarnára színezett, opálos jellemző sűrűségű alaplében zöldfűszer darabok, feltehetően ételízesítőből származó narancsos színű sárgarépa-foszlányok, tetején narancsos zsíradékcseppek láthatók. A levesbetétet alkotó zsemlekockák nem egyenletesre pirítottak, némelyik drappos, némelyik sötétebb barna, közel egyenletes nagyságúak.

Állomány:

Az alaplé kissé hígabb de a levesbetéttel együtt megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, kissé zsírosabb érzetű, a zsemlekockák nem egyenletesre pirítottak, roppanósak, a levesben megfelelően visszapuhultak.

Illat: A leves jellemző zöldfűszeres-paprikás-köményes illatú, a zsemlekockák túlpirított illata enyhén érezhető.
Íz:

A leves köményes-hagymás íze mellett a túlpirított zsemlekockák kesernyés íze is érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsós ragu tarhonyával (214 g +350 g  /adag)

Külső megjelenés:

A köret világos drapptól az egész sötét barna színűig pirított, jellegzetes alakú, zsiradéktól csillogó felületű gépi tarhonya. A pirospaprikától színezett, fűszerszemcséket tartalmazó sűrűn folyó szaft tetején narancsos zsiradékcseppek láthatók, benne jellemző színű zöldborsószemek és 3-4 cm hosszú, 1-2 cm széles méretűre darabolt húscsíkok láthatók.

Állomány:

A tarhonya nem egyenletesen pirított, megfelelően átfőtt, puha. A szaft megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen átsült, jól rágható.

Illat: A tarhonya pirított, gabonás illata mellett a ragu hagymás-paprikás illata dominál.
Íz:

A köret pirított gabona íze és a raguban az édeskés zöldborsó és a fűszeres hús íze harmonizál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zsemlekockaleves

  • vizes zsemle
  • BL55 finomliszt
  • kömény
  • sómentes ételízesítő
  • őrölt bors
  • pirospaprika, őrölt
  • jódozott só
  • vöröshagyma
  • étolaj

Tarhonya

  • só, jódozott
  • tarhonya
  • étolaj

Zöldborsós ragu

  • BL55 finomliszt
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • pirospaprika, őrölt
  • sertéscomb
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • zöldborsó (fagyasztott)
  • étolaj

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >