null Vas megye - 74. számú vizsgálat - Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda Központ Káld Óvoda Tálalókonyha - Káld

Vas megye - 74. számú vizsgálat - Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda Központ Káld Óvoda Tálalókonyha - Káld

Vas megye - 74. számú vizsgálat - Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda Központ Káld  Óvoda Tálalókonyha - Káld

74. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Suli Harmónia Általános Iskola és Óvoda Központ Káld - Óvoda Tálalókonyha
(9673 Káld, Mária utca 47.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,8 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Milánói makaróni

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 27.

Mintavételi alap : 26 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Rezgő Nyárfa Vendéglő
(9500 Celldömölk Kossuth u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (208 g /adag)

Külső megjelenés:

A pirospaprikától narancsosra színezett alaplé opálos, zavaros, tetején nagy mennyiségű zsiradék látható. A lében egyenetlen méretű, néhol elszíneződött narancsos sárgarépa és törtfehér színű gyökérzöldség-darabok és elvétve galuska jellegű, gombóc formájú törtfehér levesbetét található.

Állomány:

Az alaplé sűrűn folyó, a zöldségek túlfőttek.

Illat: A zöldséglevesre nem jellemző, a zsiradék és a pirospaprika illata dominál.
Íz:

A zöldségek íze kevésbé érezhető, ételízesítőre emlékeztető ízhatású, kissé borsos, kissé sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milánói makaróni ( 224 g/adag)

Külső megjelenés:

Az elnevezéssel ellentétben, a halomban kínált vajszínű spagetti tészta tetején rátétként narancsos-barnás színű, zsiradékcseppeket tartalmazó szósz, abban barnás színű darálthús látható, egyéb zöldség (gomba) nem. Szóratként sárga színű reszeltsajtot adtak, ami a mártás tetején megolvadt.

Állomány: A tészta túlfőtt, kissé zsíros, a hús nehezen rágható, csomókba összeállt, a sajt megfelelően olvadt.
Illat: Az étel illatában a paradicsom és az olvadt sajt illata dominál, nem elég karakteres, jellegtelen.
Íz:

Az étel ízében a paradicsomos íz dominál, de fűszerszegény, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves

  • zöldborsó
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zelelr
  • karfiol
  • kelkáposzta
  • búzaliszt
  • olaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Milánói makaróni

  • 4 tojásos tészta
  • sertés comb
  • paradicsompüré
  • trappista sajt
  • olaj
  • vöröshagyma
  • lecsókonzerv
  • fűszerpaprika
  • oregano
  • őrölt bors

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >