null Vas megye - 72. számú vizsgálat - 5209/2 Gyöngyös úti Tálalókonyha - Sárvár

Vas megye - 72. számú vizsgálat - 5209/2 Gyöngyös úti Tálalókonyha - Sárvár

Vas megye - 72. számú vizsgálat - 5209/2 Gyöngyös úti Tálalókonyha - Sárvár

72. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
5209/2 Gyöngyös úti Tálalókonyha
(9600 Sárvár, Gyöngyös út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,3 pont

 

 

Menü: Csontleves, Parajmártás főtt burgonyával és reszeltsajttal

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 23.

Mintavételi alap : 363 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Elamen Zrt. Nádasdy Étterem
(9600 Sárvár, Alkotmány utca 22-24.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (290 g /adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző, tiszta, sárgás színű alaplében egyenetlen méretűre darabolt narancsos sárgarépahasábok és petrezselyemlevél-darabok láthatók. Levesbetét vajszínű eperlevéltészta, ami csomókban összeáll a levesben.

Állomány:

Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek átfőttek, a csomókban összeállt levesbetét némelyike kemény, nem átfőtt.

Illat: Kissé jellegtelen enyhén zöldséges illatú.
Íz:

Kissé jellegtelen, üres ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parajmártás főtt burgonyával és reszeltsajttal ( 302 g +202g + 32g/adag)

Külső megjelenés:

Megfelelő sűrűségű, spenótra jellemző, zöld színű mártásban törtfehér színű feltehetően dúsítóanyagként használt zsemlecsomók láthatók. A törtburgonya köret vajsárgás színű burgonyából készült, gombócban tálalt. A reszeltsajt nagyobb méretűre, de egyenletesre reszelt, sárgás színű, megfelelően olvad az ételben.

Állomány: A burgonya megfelelően átfőtt, a parajmártás jellemző sűrűségű, csomómentesen sűrített, a dúsítóanyagból származó zsemlecsomók puhák.
Illat: Összhatásában harmonikus a spenót-burgonya-sajt illata, de a fokhagyma illata kissé gyenge.
Íz:

A  burgonyaköretben a só nem egyenletesen eloszlatott, a spenót jellemző ízű, de a fokhagyma íze a kelleténél kevésbé érződik. A sajt erősebben érlelt sósabb íze a burgonya semleges ízét kompenzálja.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves

  • sárgarépakocka, tisztított
  • gyökér, tisztított
  • karalábé kocka, mirelit
  • zelelr kocka , mirelit
  • fokhagyma, mirelit
  • vöröshagyma, tisztított
  • só, jódozott
  • bors, fekete
  • olaj
  • kelkáposzta
  • zöldpaprika
  • sertéscsont
  • petrezselyemzöld
  • száraztészta, 4 tojásos

Tört burgonya

  • olaj
  • só, jódozott
  • burgonya, tisztított

Reszelt sajt

  • Trappista sajt

Parajmártás

  • fasírthoz zsemle
  • só, jódozott
  • liszt
  • parajkrém, mirelit
  • bors, fekete
  • tej, 1,5%-os
  • fokhagyma, mirelit
  • olaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >