null Vas megye- 34.számú vizsgálat-Melegítőkonyha és Étkezde

Vas megye- 34.számú vizsgálat-Melegítőkonyha és Étkezde

Vas megye- 34.számú vizsgálat-Melegítőkonyha és Étkezde

34.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Melegítőkonyha és Étkezde (9723 Gyöngyösfalu, Kossuth út 35.)

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karalábéleves, Bolognai spagetti, Reszelt trappista , Banán

Mintavétel ideje: 2016.03.09.

Napi adag: 138 adag/ebéd

Főzőkonyha: Lukácsházi Gyöngyház Óvoda Főzőkonyha (9724 Lukácsháza, Nagycsömötei út 8.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (3dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű alaplében, karalábé, sárgarépa kockák, petrezselyem darabkák, apróra vágott zöld fűszernövény látható.

Állomány:

Az alaplé kissé opálos, a zöldségek jól átfőttek, nem puhultak el.

Illat:

A zöldségek illata jól érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, zöldséges ízű. Idegen íztől mentes.

 

Bolognai spagetti (25dkg/adag)

Külső megjelenés:

Pirosas -narancssárga színű mártással bevont spagetti tészta között barna színű darált hús szemcsék, barna fűszernövény darabkák, néhány apró sárgarépa darabka.

Állomány:

A tészta kellően átfőtt, a hús puha, a mártás mennyisége kissé kevés, kevésbé szaftos.

Illat:

Harmonikusan fűszerezett. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikusan fűszerezett, a paradicsomos íz kevésbé karakteres. Idegen íztől mentes.

 

Reszelt Trappista sajt (3dkg/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű, nagyrészt összetapadt reszelék csíkok.

Állomány:

Reszelt sajtra jellemző, az összetapadt részek nem választhatók szét.

Illat:

Idegen szagtól mentes. Kellően zamatos, enyhén savanykás.

Íz:

Idegen íztől mentes. Jellegzetes.

 

Banán (1db)

Külső megjelenés:

Jellegzetesen ívelt alakú. A világossárga színű, elbarnulástól mentes gyümölcshúst érett -sárga színű héj borítja.

Állomány:

Érett banánra jellemzően puha.

Illat:

Tiszta, intenzív banán illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édeskés, zamatos. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Karalábé leves

Karalábé kocka (mirelit)

Őrölt kömény

Olaj (napraforgó)

Petrezselyemgyökér

Petrezselyemzöld

Sárgarépa

Lecsó (konzerv)

Vöröshagyma

Zeller gumó

 

Bolognai spagetti

Sertés comb

Bazsalikom

Ketchup

Oregánó

Paradicsompüré

Pizza fűszerkeverék

Száraztészta 4 tojásos

Trappista sajt félkemény

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >