null Vas megye- 28.számú vizsgálat-Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Vas megye- 28.számú vizsgálat-Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

Vas megye- 28.számú vizsgálat-Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

28.számú vizsgálat - Mintavétel helye:

Brenner János Általános Iskola és Gimnázium (9700 Szombathely, Táncsics Mihály u. 48.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, sárgarépa-koronggal, csirkemell szezám bundába, párolt rizs

 

 

Mintavétel ideje: 2015.11.04.

Napi adag: 146 adag/ebéd

Főzőkonyha: Martinus Gastro Kft. (9700 Szombathely, Szily János utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Csontleves cérnametélttel, sárgarépa-koronggal (3 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

 

Törtfehér színű, rövid szemű rizs, néhány szem oldalán vörös csík látható. Több apró tört szemet és néhány kisebb méretű összetapadt csomót tartalmaz.

Állomány:

A szemek többsége kellően átfőtt, néhány keményebb, kevésbé átfőtt darabot is tartalmaz. Az összetapadt részek könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Főtt rizsre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, ízletes, tiszta, idegen íztől mentes.

 

Csirkemell szezám bundába (12 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kissé szabálytalan alakú, szezámmaggal szórt, aranybarna színű panírréteggel borított hússzeletek. A panírréteg a szeletek többségénél egyenletesen borítja a hússzeletet, egy darabnál kissé sérült, két szeletnél a panírréteg a szeletek szélén és felületén, kis területen sötétbarnára sült, kissé túlpirult. A vágásfelületen a hússzelet törtfehér színű, a panírréteg kellően vastag.

Állomány:

A panírréteg jellegzetesen ropogós, a hús kellően puha, jellegének megfelelően enyhén száraz. A panírrétegben a szezámmag ropogósra sült.

Illat:

Panírban sült hússzeletre jellemző, a szezámmag illata enyhén érezhető.  A két hússzelet sötétbarnára sült részén enyhén égett illatú.

Íz:

Harmonikus, jellegzetes, a pirított szezámmag íze jól érezhető, idegen íztől mentes.

 

Párolt rizs (3 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, rövid szemű rizs, néhány szem oldalán vörös csík látható. Több apró tört szemet és néhány kisebb méretű összetapadt csomót tartalmaz.

Állomány:

A szemek többsége kellően átfőtt, néhány keményebb, kevésbé átfőtt darabot is tartalmaz. Az összetapadt részek könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Főtt rizsre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, ízletes, tiszta, idegen íztől mentes.

 

Ananászbefőtt kockázat (7 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

 

Különböző nagyságú, élénksárga színű ananászdarabok, halványsárga színű, hígan folyó lében.

Állomány:

A darabok többsége kellően ropogós, néhány keményebb, kissé fás darabot is tartalmaz.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ananászbefőttre jellemző, ízletes, idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Húsleves

csont, vegyes

sertéscomb

sárgarépa kocka, mirelit

gyökérkocka, mirelit

karalábé, mirelit

zeller kocka, mirelit

kelkáposzta

zöldpaprika

zöldpaprika

paradicsom

vöröshagyma

bors, fekete, szemes

só, jódozott

petrezselyemzöld

fokhagyma, mirelit

 

Csirkemell szezám bundában

csirkemell

liszt

zsemlemorzsa

só, jódozott

szezámmag

rama

tolás

 

Párolt rizs

rizs

só, jódozott

olaj, napraforgó


Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >