Vas megye - 24. vizsgálat - Szombathely - Gotthard Jenő Általános Iskola
Vas megye - 24. vizsgálat - Szombathely - Gotthard Jenő Általános Iskola
24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gotthard Jenő Általános Iskola (9700 Szombathely, Benczúr Gyula u.10.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Menü: Csontleves cérnametélttel, Csirkepörkölt bulgur, uborka saláta Mintavétel ideje: 2015. május 13. Napi adag: 401 adag/ebéd Főzőkonyha: Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt. (9700; Szombathely Simon L. u.1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves cérnametélttel (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű, tükrös, tiszta alaplében törtfehér színű cérnametélt, kb. 5-6 cm hosszú hasábokra vágott sárgarépa és apró zöldfűszer foszlányok. |
Állomány: |
A csontlé vízszerűen folyó, tiszta. A sárgarépa megfelelően puha, jól átfőtt. A cérnametélt puha, kellően átfőtt, nem összetapadó |
Illat: |
Jellegének megfelelően tiszta, harmonikus. Idegen illattól mentes |
Íz: |
Kellően fűszeres, ízletes, harmonikus. A friss sárgarépa íze jól érződik. |
Csirkepörkölt, bulgur (0,15 kg, 0,22 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancssárgára színezett, kissé zsíros, borsos szaftban, jól tisztított, bőr nélküli, barnás-rózsaszín csirkecomb látható. A köret sárgásdrapp színű, egész és félbevágott főtt gabonaszemekből áll. |
Állomány: |
A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, omlós. A bulgur pergős, nem összetapadt, jól átfőtt, jellegének megfelelően rugalmas. |
Illat: |
A köret kellemes gabona illatához jól illik a pörkölt hagymás, paprikás, fűszeres illata. |
Íz: |
A pörkölt hagymás, paprikás, fűszeres íze és a köret semleges, enyhén gabonás íze harmonikus összhatást eredményez. A köretválasztás újszerű, az egészségtudatos táplálkozásba illő. |
Uborkasaláta (n.a /adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 2 mm vastag hámozatlan uborkaszeletek halványzöld salátalével leöntve |
Állomány: |
Nem egységes állományú. Egy része rágáskor kissé gumiszerű, kevésbé roppanós, másik része ropogós |
Illat: |
Ecetes, friss uborkára jellemző illatú. |
Íz: |
Enyhén savanykás-édeskés, nem kellően ízesített, natúr uborkára jellemző. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Csontleves cérnametélttel Karalábé új Só Petrezselyemzöld Kelkáposzta Zöldpaprika Vöröshagyma Zeller Sertés húsos csont Petrezselyem gyökér Sárgarépa Bors fekete Cérnametélt 4 tojásos
Csirkepörkölt Étolaj Bors fekete Só Liszt Köménymag Zöldpaprika Vöröshagyma Fokhagyma Csirkecomb felső Paradicsom Fűszerpaprika
Bulgur Bulgur – 0,90 kg Só - 0,005 kg Étolaj –Vénusz – 0,06 l.
Uborkasaláta Uborka Fokhagyma Ecet Só Kristálycukor |