Vas megye - 23. vizsgálat - Pecöl - Bóbita Művészeti Iskola
Vas megye - 23. vizsgálat - Pecöl - Bóbita Művészeti Iskola
23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bóbita Művészeti Iskola (9754, Pecöl, Széchenyi u.31)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Menü: Daragaluska leves, Tejfölös zöldborsófőzelék majoránnás sertésragu, Teljeskiörlésű kenyér, Almás piskóta Mintavétel ideje: 2015. május 14. Napi adag: 113 adag/ebéd Főzőkonyha: Pecöl-Kenéz-Megyehíd Községek Önkormányzati Társulása (9754 Pecöl Széchenyi u. 12.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga, tiszta, átlátszó lében, közel egyenletes méretű sárga- és fehérrépa, valamint karalábé kockák, és hosszúkásra szaggatott, csontfehér színű daragaluskák, zöldfűszer foszlányok. Tetején halványsárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé vízszerűen hígan folyó. A zöldségek puhák, jól átfőttek. A galuska többsége jól átfőtt, 1-2 db darab kissé keményebb. |
Illat: |
Tiszta, harmonikus, zöldséges. |
Íz: |
Az átfőtt zöldséges íze érződik, kevésbé intenzív, de harmonikus |
Tejfölös zöldborsófőzelék, majorannás sertésragu (0,2 l, 0,1 l/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsos-drapp színű főzelék alapban közel azonos méretű mirelit zöldborsó szemek, és pirospaprika szemcsék láthatók. A feltét kb. 1,5 cm-es kockákra vágott sertéscomb, halványsárga, átlátszó, majoránnás lében. |
Állomány: |
A főzelék alap megfelelően besűrített, sima, csomómentes, a borsó puha. A hús jellegének megfelelően rugalmasan puha, jól tisztított, nem mócsingos, nem zsíros. A ragulé a hústörmeléktől zavaros. |
Illat: |
Termékre jellemző, kellemes, harmonikus, idegen illattól mentes. |
Íz: |
A főzelék a tejföltől kissé savanykás utóízű. A hús kevésbé fűszeres, a majoránna íze enyhén érezhető. Idegen íztől mentes. |
Teljeskiörlésű kenyér (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 2 cm vastag, világosbarna, „mozaikos” bélzetű, aranybarna héjú formában sült kenyérszelet. |
Állomány: |
A bélzet jól lazított, lyukacsos szerkezetű, kisebb légüregek láthatók. Rugalmas, nem tapadós. |
Illat: |
Jellegének megfelelően enyhén savanykás, gabonás. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, tiszta, idegen íztől mentes. |
Almás piskóta (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 6,5 x 4,5 x 3,5 cm-es élénksárga piskótaszelet, alul-felül aranybarnára sült. Teteje fényesen csillogó, benne véletlenszerű eloszlásban közel egyenletes méretű almadarabok láthatók. |
Állomány: |
Jól lazított, rugalmas, jól átsült. |
Illat: |
Kellemes, édeskés, jellegének megfelelő. A sütőpor illata enyhén érezhető. |
Íz: |
Kellemes, édeskés, harmonikus, az almadarabkák sült íze jól érződik. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Daragaluska leves vegyes zöldség vöröshagyma búzadara só ő. kömény tojás
Tejfölös zöldborsófőzelék tejföl 12% pirospaprika ő. kömény liszt
Majorannás sertésragu vöröshagyma só étolaj majoranna sertéscomb
Almás piskóta tojás búzafinomliszt almakompót kristálycukor rama sütőpor tej 1,5% - 0,5 l |