null Újdonság: március 1-jétől kötelező a forgalomba hozatali engedély azonosító

Újdonság: március 1-jétől kötelező a forgalomba hozatali engedély azonosító

2013. március 1, péntek

2013. március 1-én megváltozott a szőlészeti és a borászati adatszolgáltatás, valamint a származási bizonyítványok kiadásának rendjéről, továbbá a borászati termékek előállításáról, forgalomba hozataláról és jelöléséről szóló 127/2009. (IX. 29.) FVM rendelet (a továbbiakban: Rendelet), melynek 38.§ (3) bekezdésének értelmében bevezetésre került a forgalomba hozatali engedély azonosító (négy karakterből álló azonosító), melyet a borászati hatóság a minták leadásakor közöl a forgalomba hozóval.

A Rendelet 51/A.§ (1) bekezdése értelmében „Az Európai Unió területén először Magyarországon forgalomba hozott borászati termékek kiszerelésén kötelező feltüntetni a forgalomba hozatali engedély azonosítóját. A forgalomba hozatali engedély azonosítóját a következő feliratok valamelyike előzi meg:

a) „L”,

b) „NÉBIH”,

c) „FHE” vagy

d) „forgalomba hozatali engedély”.”

A minták leadásánál minden ügyfelünk megkapja a négyjegyű forgalomba hozatali azonosítót, melyet megtalálhat az 5051-es –Ügyfél kérelemre történő megrendelés adatlapjának fejlécében, valamint az Igazgatóság által kiállított számlán, és a későbbiek során a forgalomba hozatali engedélyen is.

Kérjük a forgalomba hozott termékeken az azonosító feltüntetését.

 

Mészáros Kálmán

igazgató


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >