null Újabb javítások és fejlesztések történtek az eGN rendszerben

Újabb javítások és fejlesztések történtek az eGN rendszerben

2024. január 19, péntek

Az elmúlt hetekben számos javaslat érkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) az eGN rendszer kapcsán. A felhasználói észrevételek kezelésén a szakemberek folyamatosan dolgoztak. A tegnapi napon élesítették az eGN új verzióját, amely számos problémát orvosol.

Az alábbi javítások, módosítások történtek meg az eGN-ben: 

 1. A fejlesztők elhárították a termőhely és a forrás termőhely duplikálódásának problémáját. Termőhely duplikálódás az éven belül másolásnál, az ellenőrzés és az ideiglenes mentés gombokra kattintva történhetett. A forrás termőhely duplikálódása pedig a hasznosítás és a művelet másolásával, a beadás gombra kattintva fordult elő.
 2. Megszüntették, hogy a kurzor véletlenszerűen átugorjon egy másik állatfajra a tenyészeteknél, a módosítás gomb megnyomásával. 
 3. Az állatállomány-változás lapon beállították, hogy a hónapok megfelelő sorrendben jelenjenek meg. 
 4. Az éven belüli másoláskor, a növényvédelmi megfigyeléshez kapcsolódó műveletek másolási hibája elhárult. 
 5. Az éven belüli másoláskor, a hasznosítással másolt műveletek másolásának hibája ugyancsak megszűnt. 
 6. A terület összesítőn, valamint a jogosultságok és kötelezettségek lapon a helyes adatok már anélkül is megjelennek, hogy a felhasználó az utolsó termőhelyre lapozna.
 7. A művelet adatok immár a „Művelet adatok beillesztése vágólapról” párbeszédpanelen is láthatóak. 
 8. Az ellenőrzés gomb, majd az ideiglenes mentés gomb megnyomásakor a termőhely adatok nem tűnnek el a felületen a naplóból, és ezt követően az EK betöltés is működhet. 
 9. A termőhelyen rögzített jogcímek felületről történő eltűnése megoldódott. Ez abban az esetben volt jellemző hiba, ha szerkesztették a termőhelyet, és ideiglenes beadás történt. 
 10. Az újként felvett művelet azonnali másolásakor a másolt felület a célhasznosítás alatt megjelenik. 
 11. Külső szoftveres feltöltésnél több talajvizsgálat is felvehetővé vált egy KET-hez (közvetlenül az eGN-ben eddig is rendelkezésre állt ez a lehetőség). 
 12. Külső szoftveres feltöltésnél EK táblával nem rendelkező gazdának olyan hibaüzenet érkezett, hogy az adott EK sorszámmal már szerepel tábla a naplóban. Ezt a hibát is helyrehozták az informatikai szakemberek. 
 13. Szintén külső szoftveres feltöltésnél, a szövegesen megadott termésnövelő anyagok megjelenítésének hibája elhárult.

A fenti javításoknak köszönhetően az eGN rendszerben most már minden sikeresen feltöltött adat megjelenik. A Nébih kéri az érintetteket, hogy ellenőrizzék, minden adatuk szerepel-e a rendszerben.
 


Friss hírek

2024. április 19, péntek

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

A Nébih ezúton tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2024. május 1-től az utánvétes fizetési módhoz kapcsolódó költségekben változás várható.

Tovább >

2024. április 19, péntek

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Tovább >