null Újabb hasznos funkcióval bővült a NÉBIH honlapja

Újabb hasznos funkcióval bővült a NÉBIH honlapja

2014. március 17, hétfő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóságának honlapjára felkerült egy, az ügyfelek és érdeklődők tájékoztatását szolgáló, mintegy 150 szakmai kérdést és választ tartalmazó gyűjtemény. A kérdések és válaszok a GYIK (Gyakran ismételt kérdések) menüpont alatt érhetők el.

Az ismeretanyag az erdészeti hatósági ügytípusokhoz rendelten, tíz főcsoportba tagoltan jelenik meg. A kérdések és válaszok kitérnek az erdőgazdálkodás tervezésére, ellenőrzésére és a támogatási lehetőségekre, emellett tájékoztatást adnak egyéb, érdeklődésre számot tartó témákban is, mint például az erdő látogatásának, az erdőben való közlekedésnek a szabályai, vagy például a tűzifa vásárlására vonatkozó tanácsok.

A NÉBIH honlapja, az ott közölt adatok és információk célja az erdészeti igazgatási munka társadalom általi megismerése, valamint az ügyfelek tájékoztatása. Emellett közvetve hozzájárulnak az igazgatásban dolgozó, ügyfelekkel kapcsolatot tartó szakemberek hivatali leterheltségének mérsékléséhez is, mind a NÉBIH-nél, mind pedig a megyei kormányhivataloknál, azáltal, hogy az ott szereplő információkat nem személyesen kell átadni az ügyfelek, érdeklődők részére.

A gyakran ismételt kérdések ezen a linken találhatóak.


NÉBIH Erdészeti Igazgatóság


Friss hírek

2023. június 1, csütörtök

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Részvétel az ellenőrzési rendszerben

Tovább >

2023. június 1, csütörtök

Tanúsító szervezetek Magyarországon

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013 VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére az NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni, illetve az elismerést visszavonni, vagy tanúsító-tevékenység végzését meghatározott ideig korlátozni.

Tovább >