null Új nyomtatványon igényelhető a tenyésztésszervezési támogatás a 2021-től kezdődő támogatási időszakra

Új nyomtatványon igényelhető a tenyésztésszervezési támogatás a 2021-től kezdődő támogatási időszakra

Új nyomtatványon igényelhető a tenyésztésszervezési támogatás a 2021-től kezdődő támogatási időszakra
2020. november 10, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az állattartók figyelmét, hogy 2020. december 31-én lejár a tenyésztésszervezési támogatások kapcsán korábban benyújtott támogatási kérelmek (KKV-s nyilatkozatok) érvényessége. Emiatt az érintetteknek újabb kérelmet kell benyújtaniuk a 2021-től kezdődő támogatási időszakra vonatkozóan. A kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány, valamint az eljárással kapcsolatos részletes tudnivalók elérhetőek a Nébih honlapján.

A vonatkozó jogszabály alapján a Magyarországon elismert, egyesületi formában működő tenyésztőszervezetek támogatást igényelhetnek a tagjaik számára nyújtott tenyésztési szolgáltatások után. A támogatás kedvezményezettje kizárólag kis- és középvállalkozás (KKV) lehet, vagyis az egyesületek csak a számukra nyújtott szakmai szolgáltatások után igényelhetnek támogatást.

A kérelmezés menetéről a Nébih honlapján tájékozódhatnak: https://portal.nebih.gov.hu/-/ujra-igenyelni-kell-a-tenyesztesszervezesi-tamogatast 

Ugyanitt elérhető az igényléshez szükséges formanyomtatvány és a részletes kitöltési útmutató is.
 


Friss hírek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján
2020. november 27, péntek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján

Nagy-Britannia Európai Unióból történt kiválását követően, 2021 januárjától az élelmiszerlánc számos területén új szabályozás lép életbe. A Brexit néhány tekintetben hazánkra is hatással van, ezért fontosnak tartjuk, hogy a Nébih szakterületeit érintő változásokról egységes, ugyanakkor áttekinthető felületen informáljuk az érdeklődőket. E célból indítottuk el a hivatal honlapján a Brexit tematikus aloldalt.

Tovább >

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását
2020. november 26, csütörtök

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását. A megelőzés érdekében, a zárt tartás mellett, a további járványvédelmi előírások szigorú betartása is kiemelten fontos!

Tovább >