null UHT tej ellenőrzés-sorozat – 37 000 liter tejet vontak ki a forgalomból

UHT tej ellenőrzés-sorozat – 37 000 liter tejet vontak ki a forgalomból

2014. augusztus 14, csütörtök

24 rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak múlt héten az ország több megyéjében a külföldi UHT tejeket forgalmazó nagykereskedőknél és áruházláncoknál a NÉBIH és a kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági ellenőrei. A razziára az országos főállatorvos által elrendelt kiemelt ellenőrzés-sorozat részeként került sor. A forgalmi korlátozás alá vont tételek értéke eléri a 4 millió Forintot.

A 24 helyszínen több mint 37 000 liter cseh és szlovák UHT tej forgalmi korlátozását rendelték el a szakemberek. Az eljárást egy esetben a termék nem megfelelő jelölése, a többinél pedig a nem megfelelő nyomonkövetési dokumentumok miatt kezdeményezték az ellenőrök. A tételek értéke eléri a 4 millió Forintot.

Több terméknél – azok ismeretlen eredete miatt – laboratóriumi vizsgálatokhoz is mintát vettek a szakemberek. A NÉBIH laboratóriumaiban mikrobiológiai vizsgálatokat végeznek, de nézik a tejek fehérje tartalmát, idegen víz, nehézfémek, valamint peszticidek jelenlétét is. Az adatok feldolgozása folyamatban van.

Az ellenőrzés-sorozat az következő hetekben is folytatódik.


Kiemelt Ügyek Igazgatósága


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >