null Tolna vármegye - 72. számú vizsgálat - Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Lengyel

Tolna vármegye - 72. számú vizsgálat - Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Lengyel

Tolna vármegye - 72. számú vizsgálat - Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Lengyel

72. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha
(7184 Lengyel, Petőfi utca 5.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,4 pont

Menü: Csontleves, Baconos rakott csirkemell burgonyapüré, Csemege uborka

Csontleves, Baconos rakott csirkemell burgonyapüré, Csemege uborka
 

Mintavétel ideje: 2023.04.27.

Mintavételi alap: 200 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:

DÉLI AGRÁRSZAKKÉPZÉSI Centrum

(7100 Szekszárd, Palánk 19. 01624/1)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (440 g /adag)

Külső megjelenés: Aranysárga, kissé opálos alaplében sárgarépa és petrezselyemkarikák, cérnametélt betét és fűszerfoszlányok láthatók. Tetején néhány csillogó zsírcsepp úszik. A leves megjelenése étvágygerjesztő.
Állomány: A lé híg, a zöldségek megfelelően átfőttek, a tészta állaga megfelelő.
Illat: Jellegének megfelelő, harmonikus.
Íz: Telt ízhatás, harmonikusan fűszerezett, ízletes.

Baconos rakott csirkemell burgonyapüré (150 g+280 g /adag)

Külső megjelenés: Szépen darabolt csirkemell és bacon szalonna lerakva, mártással leöntve, megsütve, kockára vágottan tálalva. Tetején rásült sajt, belsejében fűszerszemcsék is láthatók. A püré élénksárga színű, krémes felületű.
Állomány: A csirkemell jól átsült, a mártás megszilárdult. Jól szeletelhető. A burgonyapüré krémes, csomómentes.
Illat: Csirkemell, sajt és bors illata érezhető. A püré jellegzetes burgonyaillatú.
Íz:

A püré a jellegének megfelelő, ízletes. A hús fűszeres, szalonnás, füstös, kissé borsos.

Csemege uborka (43 g /adag)

Külső megjelenés: Közepes méretű, élénkzöld színű, sérülésmentes, ép uborka.
Állomány: Kellően ropogós, jól rágható.
Illat: Intenzív, fűszeres, az ecet illata is érezhető.
Íz:

Intenzív, telt, savanyú.

Részletes összetétel/anyaghányad

Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >