null Tolna vármegye - 71. számú vizsgálat - Credum Főzőkonyha - Aparhant

Tolna vármegye - 71. számú vizsgálat - Credum Főzőkonyha - Aparhant

Tolna vármegye - 71. számú vizsgálat - Credum Főzőkonyha - Aparhant

71. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Credum Főzőkonyha
(7186 Aparhant, Rákóczi utca 4.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

Menü: Zöldbableves, Spenőt főzelék sült virsli

Mintavétel ideje: 2023.04.26.

Mintavételi alap: 60 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:

CREDUM Vagyonkezelő Kft.

(1037 Budapest, BÉCSI út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves​​​​​​​ (362 g /adag)

Külső megjelenés: Halványsárga átlátszatlan alaplében közel azonos méretű sárgarépakockák, eltérő méretű sárgahüvelyű zöldbab, valamint eperlevéltészta látható. Tetején pirospaprikától színezett zsíradékcseppeket és tejfölszemcséket tartalmaz.
Állomány: A lé hígan folyó, csomómentes, az összetevők megfelelően átfőttek, puhák.
Illat: Kellemes, enyhén fokhagymaillatú.
Íz: Ízletes, harmonikusan fűszerezett.

Spenőt főzelék sült virsli (404g+57g /adag)

Külső megjelenés: Jellegzetes sötétzöld színű mártás, benne apró, összecsomósodott sűrítőanyag illetve spenótdarabok láthatók.
Állomány: Jellemzően sűrű mártás, ami kissé csomós. A virsli megfelelően átsült, puha.
Illat: Kellemes fokhagymaillatú mártás, kissé füstös illatú virsli.
Íz:

Jellemző, enyhén fokhagymás mártás, intenzív füstös ízű virsli. Harmonikus összhatás érvényesül.

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >