null Tolna vármegye - 62. számú vizsgálat - DECSI KONYHA FŐZŐKONYHA - Decs

Tolna vármegye - 62. számú vizsgálat - DECSI KONYHA FŐZŐKONYHA - Decs

Tolna vármegye - 62. számú vizsgálat - DECSI KONYHA FŐZŐKONYHA - Decs

62. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

DECSI KONYHA FŐZŐKONYHA
(7144 Decs, Ady Endre utca 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,5 pont

Menü: Lebbencsleves, Sertéscsíkok Budapest módra, bulgur

Lebbencsleves, Sertéscsíkok Budapest módra, bulgur

Mintavétel ideje: 2023.04.18.

Korosztály: 1-3 éves

Mintavételi alap: 203 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Decs Nagyközség Önkormányzata
(7144 Decs, Fő utca 23.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (263 g/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, pirospaprikától színezett, felszínén apró zsiradékcseppek vannak, benne közel azonos méretű burgonya és sárgarépa darabok láthatók, a levesbetét mennyisége bőséges.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek átfőttek, némelyik túlfőtt, a tészta átfőtt egyenlőtlenül pirított.
Illat: Jellegzetes, a leves illata és az elnevezése összhangban van. A hagyma, pirospaprika és zsiradék illata érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, hagyma-pirospaprika-zsiradék ízű, a só ízfokozó hatása kissé túlzó, kissé borsos. Kissé kesernyés utóízű. Idegen íztől mentes.

Sertéscsíkok Budapest módra, bulgur (150 g +145 g/ adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától színezett szaftban gombaszeletek, húscsíkok, májdarabok és zöldborsó szemek láthatók. A bulgur krém színű.
Állomány: A máj, a gomba a zöldborső átfőtt, a húscsíkok átfőttek, de némelyik rágós. A szaft sűrűsége megfelelő. A bulgur puha, átfőtt, pergős, egy-két túlpirított szemet tartalmaz.
Illat: Kellemes, harmonikus összehatású, a hagyma és a fűszerek illata érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz:

Fűszerezettsége megfelelő, kissé paprikás, pörköltre jellemző ízű a hús, a bulgur íze is jellegzetes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Lebbencsleves

  • vöröshagyma 
  • só, jódozott
  • feketebors, őrölt
  • fokhagyma
  • buronya, téli
  • fűszerpaprika, csemege, bogyó
  • ételízesítő, koncentrátum
  • natur lecsó
  • mirelit sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • fodros kocka

Sertéscsíkok Budapest módra

  • sertéskaraj
  • csirkemáj
  • gomba, mirelit, szeletelt
  • zöldborsó, mirelit
  • natur lecsó
  • vöröshagyma
  • napraforgóolaj
  • köménymag, őrölt
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika, csemege, bogyó
  • só, jódozott
  • feketebors, őrölt
  • majoranna
  • bacon szalonna

Bulgur

  • bulgur
  • napraforgóolaj
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >