null Tolna-vármegye - 182. számú vizsgálat - Várdomb-Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha - Várdomb

Tolna-vármegye - 182. számú vizsgálat - Várdomb-Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha - Várdomb

Tolna-vármegye - 182. számú vizsgálat - Várdomb-Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha - Várdomb

182. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Várdomb-Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha
(7146 Várdomb, Kossuth Lajos utca 119.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1

Menü: Kiskockaleves, Párolt rizs, barackos csirkemell

Mintavételi alap: 163 adag
Mintavétel ideje: 2022.09.15.

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Várdombi Bölcsőde, Óvoda És Konyha
(7146 Várdomb, Kossuth utca 119.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Kiskockaleves (505 g /adag)

Külső megjelenés: Sárgásbarna színű átlátszatlan lében pirított kiskocka tészta, piros és fekete fűszerszemcsék láthatóak. Tetején pirospaprikától színezett zsiradékcseppek úsznak.
Állomány: A lé hígan folyó, a tészta átfőtt, nem szétázott.
Illat: Erőteljes rántásillatú.
Íz: Jellegzetes rántásos ízű.

Párolt rizs, barackos csirkemell (316 g + 155 g /adag)

Külső megjelenés: Törtfehér színű különálló rizsszemek, néhány barna szem is látható benne. A hús barnásra sütött, tetején sárga színű barack szelet, valamint olvadt sajt található.
Állomány: A rizs jól átfőtt, pergős. A hús puha, omlós, a barack is puha, a sajt olvadt.
Illat: A rizs jellegének megfelelő illatú, a hús sült csirkére jellemző, a barack illata kellemesen érződik.
Íz: Kellemes, harmonikus összhatás, fűszerezése kissé gyenge.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >