Tolna vármegye - 21. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Zomba
Tolna vármegye - 21. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Zomba
21. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Iskola tálalókonyha
(7173 Zomba, Rákóczi utca 84/x)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,4 pont |
Menü: Hagymakrémleves levesgyönggyel, Paradicsomos húsgombóc + főtt burgonya
Mintavétel ideje: 2022.03.03.
Mintavételi alap : 89 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Zomba Község Önkormányzata
(7173 Zomba, Fő tér 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Hagymakrémleves levesgyönggyel (240 g /adag)
Külső megjelenés: | Átlátszatlan barna lében néhány színes zöldségszemcse látszik, tetején apró zöld fűszerszemcsékkel. A levesgyöngy aranybarna, közel azonos méretű. |
Állomány: | A gyöngy ropog, a leves túl híg. |
Illat: | A levesgyöngy jellegzetes sülttészta illatú. A leves inkább zöldségillatú, a hagyma nem érezhető. |
Íz: | Jellegtelen, gyenge. |
Paradicsomos húsgombóc + főtt burgonya (333 g + 152 g /adag)
Külső megjelenés: | Élénkpiros, fényes mártásban kettő darab közel azonos méretű, szabályos húsgombóc. A burgonyakockák eltérő méretűek, kissé töredezettek. |
Állomány: | A burgonya puha, a gombóc jól átfőtt, kissé kenődő. A mártás sűrű. |
Illat: | Intenzíven paradicsomos, fűszeres, a burgonya a jellegének megfelelő. |
Íz: | Savanykás, édeskés, ízletes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Hagymakrémleves levesgyönggyel:
- Búzaliszt (főző, rétes)
- levesgyöngy
- margarin
- őrölt fekete bors
- petrezselyem (morzsolt) fagyasztott
- rizsliszt
- só (jódozott)
- szerecsendió
- vöröshagyma
- Főzőtejszín Master Gourmet
Főtt burgonya:
- burgonya, téli
- só (jódozott)
- Paradicsomos húsgombóc
- Tojás, egész
- Búzaliszt (főző, rétes)
- Delikát (sómentes)
- Fokhagyma
- Kristálycukor
- Kukorica liszt
- Lecsó, natúr
- Őrölt fekete bors
- Paradicsompüré, sűrített
- Piros paprika, (őrölt)
- Rizs (hántolt, fényezett)
- Sertéscomb
- Só (jódozott)
- Vöröshagyma
- Napraforgóolaj