null Tolna megye - 47. számú vizsgálat - Eszterházy Szakképző Iskola Tálalókonyha-Dombóvár

Tolna megye - 47. számú vizsgálat - Eszterházy Szakképző Iskola -Dombóvár

Tolna megye - 47. számú vizsgálat - Eszterházy Szakképző Iskola Tálalókonyha-Dombóvár

47. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Eszterházy Szakképző Iskola Tálalókonyha (7200 Dombóvár, Arany János tér 21.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,8 pont

 

 

Menü: Karalábéleves, Paradicsomoskáposzta sertéssülttel és kenyérrel

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 10.

Mintavételi alap : 500 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves korosztály

A főzőkonyha  neve, címe :
Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet
Hemi Konyha
(7200 Dombóvár, Bezerédi utca 14)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábéleves (280g/adag)

Külső megjelenés:

Sárga lében karikára vágott sárgarépa, kis kockára vágott karalábé és petrezselyem, kockatészta és petrezselyemzöld darabkák láthatóak. A tetején kevés sárga zsírcsepp úszik.

Állomány:

A lé hígan folyó, az összetevők túlfőttek.

Illat:

Ételízesítő illata dominál.

Íz:

Jellegtelen, a zöldségek íze nem, csak az ételízesítőé érezhető. Kissé sós.

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomoskáposzta sertéssülttel (279 g + 74g/adag)

Külső megjelenés:

Barna hússzelet kevés pirosas zsírral. Közel egyező méretű káposztadarabok piros színű paradicsomos szószban.

Állomány:

A szósz sűrű, a káposzta jól átfőtt, a hús kellően puha.

Illat:

A hús kellemesen fokhagymás illatú, a káposzta paradicsomillatú.

Íz:

A káposzta kicsit fűszertelen, édes, a hús kellemesen fűszeres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér (46 g /adag)

Külső megjelenés:

Szabadon vetett vekniből vágott fél szelet kenyér. Héja aranybarna, bele egyenletesen lazított, törtfehér.

Állomány:

Rugalmas, jól harapható.

Illat:


A termékre jellemző, kissé savanykás illat.

Íz:

Kellemes, harmonikus kenyéríz.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Karalábéleves, seréssült, paradicsomos húsgombóc:

  • bors
  • fűszerpaprika
  • kristálycukor
  • búzaliszt
  • teljeskiőrlésű liszt
  • sertéskaraj
  • napraforgó olaj
  • fokhagyma
  • fejeskáposzta
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld, mirelit
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zeller
  • sültek és pecsenyék fűszerkeverék
  • karalábé, mirelit
  • sűrített paradicsom

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >