Tolna megye - 46. számú vizsgálat - Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Hőgyész
Tolna megye - 46. számú vizsgálat - Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Hőgyész
46. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(7191 Hőgyész, Fő utca 1-3.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,6 pont |
Menü: Májgombócleves, nutellás gombóc
A feltálalt menüről nem érkezett be fényképfelvétel.
Mintavétel ideje: 2019. május 13.
Mintavételi alap : 303 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Hőgyészi Közös Önkormámyzati Hivatal
(7191 Hőgyész, Kossuth Lajos utca 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgombócleves
Külső megjelenés: |
Opálos sárga lében közel azonos méretű sárgarépa, petrezselyem, karalábé kockák és csavart tészta, valamint eltérő méretű barna színű májgombóc látható. |
Állomány: |
Hígan folyó lében megfelelően átfőtt, puha zöldségek és gombócok. |
Illat: |
Összetevőkre jellemző, kellemes, harmonikus. |
Íz: |
Megfelelően fűszerezett, zamatos, ízletes. |
Nutellás gombóc
Külső megjelenés: |
Közel azonos nagyságú, kb. 2 cm átmérőjű golyócskák pirított morzsába forgatva. Néhányból a töltelék kifolyt. |
Állomány: |
A tészta kissé gumis, rugalmatlan. A töltelék hígan folyó. |
Illat: |
A pirított morzsa illata dominál. |
Íz: |
A tészta és a töltelék kellemes összhangban van. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Májgombócleves:
- vöröshagyma
- petrezselyemgyökér, mirelit
- sárgarépa
- zellergumó
- feketebors, őrölt
- csigatészta
- étolaj
- májgombóc
- ételízesítő
- jódozott só
Nutellás gombóc
- nutellás gombóc
- zsemlemorzsa
- porcukor
- jódozott só