Tolna megye - 45. számú vizsgálat - Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma "Apáczai Főzőkonyha" -Dombóvár
Tolna megye - 45. számú vizsgálat - Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma "Apáczai Főzőkonyha" -Dombóvár
45. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(7200 Dombóvár, Arany János tér 21.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,7 pont |
Menü: Karfiolleves, sertéspörkölt galuskával és káposztasalátával
Mintavétel ideje: 2019. június 19.
Mintavételi alap : 31 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet
(7200 Dombóvár, Bezerédj út 14.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (380 g /adag)
Külső megjelenés: |
Világos sárgás lében közel azonos méretű répaszeletek, karfiolrózsadarabok és kockatészta. A lé tetején narancssárga olajcseppek és petrezselyemzöld foszlányok úsznak. |
Állomány: |
A lé hígan folyik, a hozzávalók jól átfőttek. |
Illat: |
Kellemes, harmonikus, fűszeres, a karfiol illata dominál. |
Íz: |
Édeskés, kissé sótlan de zamatos. |
Sertéspörkölt galuskával (207g + 330 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sötétpiros sűrű lében közel egyforma húskockák, paradicsom- és paprikadarabok láthatók, tetején piros zsírcseppek úsznak. A galuskadarabok közel azonos méretűek, törtfehér színűek, kevés zsiradék látható rajtuk. |
Állomány: |
A hús kellően átfőtt, a lé sűrű, csomómentes. A galuska is jól átfőtt. |
Illat: |
A pörkölt harmonikus, fűszeres, a galuska kellemes gabonaillatú. |
Íz: |
A galuska kissé sótlan, a pörkölt megfelelően sós, fűszeres, kissé édekés. Együtt fogyasztva a kettő zamatos, ízletes. |
Káposztasaláta (100g /adag)
Külső megjelenés: |
Világoszöld és törtfehér színű, eltérő méretű káposztacsíkok. |
Állomány: |
Ropogós, jól rágható. |
Illat: |
|
Íz: |
Zamatos, jól fűszerezett, harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Karfiolleves:
- só
- ételízesítő
- bors, törött
- fűszerpaprika
- búzaliszt
- karfiol
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- zeller
- vöröshagyma
- fokhagyma
- étolaj
- levesbetét
- petrezselyemzöld
Sertéspörkölt
- vöröshagyma
- fokhagyma
- étolaj
- fűszepraprika
- paradicsom
- paprika
- natúrlecsó
- só
- bors, törött
- kömény
- sertéscomb
Galuska
- búzaliszt
- étolaj
- só
- tojás
Káposztasaláta
- só
- fejeskáposzta
- ecet
- kristálycukor