Vissza

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd

43. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha
(7100 Szekszárd, Mátyás király út 5)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,0 pont

 

 

Menü: Daragaluskaleves, halfilé magvas bundában majonézes burgonyával

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. március 06.

Mintavételi alap: 305 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves

Főzőkonyha:
PTE KPVK Konyha és Étterem
(7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluskaleves (429 g/adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos halványsárga alaplében sárgarépa karikák, kockázott gyökér, karalábé, vöröshagyma, különböző méretű daragaluska és zöldfűszer darabkák láthatók.
Állomány: Az alaplé hígan folyó. A daragaluska nincs átfőve, a zöldségek kissé túlfőttek.
Illat: Intenzív hagyma illatú, nem harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Hagyma íz dominál, nem harmonikus, nem kellően fűszeres.

 

 

 

 

 

 

Halfilé magvas bundában majonézes burgonyával (374g + 90 g /adag)

Külső megjelenés: Hiánytalanul fedett, barnás-drapposra sült bundában jellemző formájú halszeletek. A bunda durvaszemcsés napraforgó, len és szezámmagot tartalmaz.
A köret fehér színű mártásban burgonya szeletek, vöröshagyma csíkok és apró barnás fűszerszemcsék láthatók. A burgonya jól tisztított.
Állomány: A hal kellően átsült, a bunda a vizsgálat idején kissé szívós. A burgonya kellően átfőtt, a hagyma ropogós.
Illat: A hal kissé jellegtelen, sült olajos illatú. A burgonya hagymás, ecetes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A hal jellegének megfelelő, de kevésbé fűszeres. A köret intenzív hagymaízű. Összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Daragaluskaleves

  • Olaj
  • Fertőtlenített tojás
  • Búzadara
  • Bors, fekete, őrölt
  • Ételízesítő
  • Csontlevespor
  • Fokhagyma, tisztított
  • Vöröshagymakocka, mirelit
  • Gyökérkocka, mirelit
  • Petrezselyemzöld, mirelit
  • Zellerkocka mirelit
  • Sárgarépa karika

Halfilé magvas bundában

  • Pangasius
  • Napraforgó olaj
  • Tojáspor, teljes
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Napraforgómag
  • Lenmag
  • Szezámmag

Majonézes burgonya

  • Tejföl
  • Kristálycukor
  • Bors, fekete, őrölt
  • Majonéz
  • Mustár
  • Burgonyakarika
  • Vöröshagymakarika
  • Citromlé

 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?
2019. augusztus 1, csütörtök

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése
2019. június 28, péntek

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere
2019. május 17, péntek

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma
2019. május 17, péntek

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha - Győr
2019. május 16, csütörtök

Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha - Győr