Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd
Tolna megye - 43. számú vizsgálat -Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha - Szekszárd
43. számú vizsgálat (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda Tálalókonyha
(7100 Szekszárd, Mátyás király út 5)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,0 pont |
Menü: Daragaluskaleves, halfilé magvas bundában majonézes burgonyával
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. március 06.
Mintavételi alap: 305 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves
Főzőkonyha:
PTE KPVK Konyha és Étterem
(7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluskaleves (429 g/adag)
Külső megjelenés: | Enyhén opálos halványsárga alaplében sárgarépa karikák, kockázott gyökér, karalábé, vöröshagyma, különböző méretű daragaluska és zöldfűszer darabkák láthatók. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó. A daragaluska nincs átfőve, a zöldségek kissé túlfőttek. |
Illat: | Intenzív hagyma illatú, nem harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Hagyma íz dominál, nem harmonikus, nem kellően fűszeres. |
Halfilé magvas bundában majonézes burgonyával (374g + 90 g /adag)
Külső megjelenés: | Hiánytalanul fedett, barnás-drapposra sült bundában jellemző formájú halszeletek. A bunda durvaszemcsés napraforgó, len és szezámmagot tartalmaz. A köret fehér színű mártásban burgonya szeletek, vöröshagyma csíkok és apró barnás fűszerszemcsék láthatók. A burgonya jól tisztított. |
Állomány: | A hal kellően átsült, a bunda a vizsgálat idején kissé szívós. A burgonya kellően átfőtt, a hagyma ropogós. |
Illat: | A hal kissé jellegtelen, sült olajos illatú. A burgonya hagymás, ecetes illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A hal jellegének megfelelő, de kevésbé fűszeres. A köret intenzív hagymaízű. Összhatásában harmonikus. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Daragaluskaleves
- Olaj
- Fertőtlenített tojás
- Búzadara
- Bors, fekete, őrölt
- Só
- Ételízesítő
- Csontlevespor
- Fokhagyma, tisztított
- Vöröshagymakocka, mirelit
- Gyökérkocka, mirelit
- Petrezselyemzöld, mirelit
- Zellerkocka mirelit
- Sárgarépa karika
Halfilé magvas bundában
- Pangasius
- Napraforgó olaj
- Tojáspor, teljes
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- Só
- Napraforgómag
- Lenmag
- Szezámmag
Majonézes burgonya
- Tejföl
- Kristálycukor
- Bors, fekete, őrölt
- Só
- Majonéz
- Mustár
- Burgonyakarika
- Vöröshagymakarika
- Citromlé