Tolna megye - 42. számú vizsgálat -Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Szekszárd
Tolna megye - 42. számú vizsgálat -Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Szekszárd
42. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha
(7100 Szekszárd, Széchenyi utca 2-14.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,1 pont |
Menü: Sertésraguleves, házi pizzás csiga
Foto:
Mintavétel ideje: 2019. március 06.
Mintavételi alap: 150 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-19 éves
Főzőkonyha üzemeltetője:
Kölyökmenza Kft Főzőkonyha
(1119 Budapest Fehérvári út 85.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Sertésraguleves (3,0 dl/adag)
Külső megjelenés: | Enyhén opálos halványsárga lében 4-5cm-es húskockák, eperlevél tészta, sárgarépaszeletek, kb. 1x1 cm-es fehérrépa és karalábé kockák és zöldborsó szemek vannak. A zöldségek jól tisztítottak. A tetején arányos mennyiségű zsiradék cseppek láthatók. |
Állomány: | A lé hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a hús kellően puha, a tészta kellően átfőtt. |
Illat: | Húsleves illatú. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Húsleves ízű. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban. Raguleves fűszerezettség nem érezhető. Idegen íztől mentes |
Házi pizzás csiga (2 db /adag)
Külső megjelenés: | 2 db tekercs alakú tészta. Felületén barnára sült vékony sajtréteg és sötét színű fűszerszemcsék láthatók. A tészta narancsos-pirosra színeződött. A töltelék pirosas színű, kissé egyenetlen eloszlásban. |
Állomány: | A tészta egyenletesen lazított, átsült. A töltelék megfelelő állagú. |
Illat: | Paradicsomos, oregánós illatú, harmonikus. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kellemes paradicsomos, oregánós ízű, harmonikus, finom. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Sertésragu leves
- Sertéscomb csont nélkül
- Lestyán
- Fehér bors, őrölt
- Ételízesítő, csökkentett sótartalmú
- Étolaj
- Konyhasó, finomított, jódozott
- Vöröshagyma, tisztított
- Gyökérkocka, mirelit
- Karalábékocka, mirelit
- Zellerkocka, mirelit
- Zöldborsó, mirelit
- Fokhagyma, mirelit
- Sárgarépa, tisztított
- Levesbetét
Sajtos croissant
- Tojáspor
- Bazsalikom, morzsolt
- Liszt
- Élesztó
- Kristálycukor
- Oreganó, morzsolt
- Étolaj
- Paradicsompüré
- Konyhasó, finom, jódozott
- Tej, 1,5%-os
- Trappista sajt