null Tolna megye - 42. számú vizsgálat -Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Szekszárd

Tolna megye - 42. számú vizsgálat -Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium Főzőkonyha - Szekszárd

Tolna megye - 42. számú vizsgálat -Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium  Főzőkonyha - Szekszárd

42. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Ady Endre Szakképző Iskola és Kollégium  Főzőkonyha
(7100 Szekszárd, Széchenyi utca 2-14.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,1 pont

 

 

Menü: Sertésraguleves, házi pizzás csiga

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. március 06.

Mintavételi alap: 150 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-19 éves

Főzőkonyha üzemeltetője:
Kölyökmenza Kft Főzőkonyha
(1119 Budapest Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertésraguleves (3,0 dl/adag)

Külső megjelenés: Enyhén opálos halványsárga lében 4-5cm-es húskockák, eperlevél tészta, sárgarépaszeletek, kb. 1x1 cm-es fehérrépa és karalábé kockák és zöldborsó szemek vannak.
A zöldségek jól tisztítottak. A tetején arányos mennyiségű zsiradék cseppek láthatók.
Állomány: A lé hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a hús kellően puha, a tészta kellően átfőtt.
Illat: Húsleves illatú. A leves elnevezése és a bírált étel illata nincs összhangban. Idegen szagtól mentes.
Íz: Húsleves ízű. A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban. Raguleves fűszerezettség nem érezhető. Idegen íztől mentes

 

 

 

 

 

 

 

 

Házi pizzás csiga (2 db /adag)

Külső megjelenés: 2 db tekercs alakú tészta. Felületén barnára sült vékony sajtréteg és sötét színű fűszerszemcsék láthatók. A tészta narancsos-pirosra színeződött. A töltelék pirosas színű, kissé egyenetlen eloszlásban.
Állomány: A tészta egyenletesen lazított, átsült. A töltelék megfelelő állagú.
Illat: Paradicsomos, oregánós illatú, harmonikus. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemes paradicsomos, oregánós ízű, harmonikus, finom. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Sertésragu leves

  • Sertéscomb csont nélkül
  • Lestyán
  • Fehér bors, őrölt
  • Ételízesítő, csökkentett sótartalmú
  • Étolaj
  • Konyhasó, finomított, jódozott
  • Vöröshagyma, tisztított
  • Gyökérkocka, mirelit
  • Karalábékocka, mirelit
  • Zellerkocka, mirelit
  • Zöldborsó, mirelit
  • Fokhagyma, mirelit
  • Sárgarépa, tisztított
  • Levesbetét

Sajtos croissant

  • Tojáspor
  • Bazsalikom, morzsolt
  • Liszt
  • Élesztó
  • Kristálycukor
  • Oreganó, morzsolt
  • Étolaj
  • Paradicsompüré
  • Konyhasó, finom, jódozott
  • Tej, 1,5%-os
  • Trappista sajt

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >