Tolna megye - 41. számú vizsgálat -Nagykónyi Óvoda és Főzőkonyha - Nagykónyi
Tolna megye - 41. számú vizsgálat -Nagykónyi Óvoda és Főzőkonyha - Nagykónyi
41. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Nagykónyi Óvoda és Főzőkonyha
(7092 Nagykónyi, Iskola utca 322)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,1 pont |
Menü: Palócleves, sajtos croissant
Mintavétel ideje: 2018. november 28.
Mintavételi alap: 95 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves
Főzőkonyha üzemeltetője:
Nagykónyi Óvoda
(7092 Nagykónyi, Nagy utca 95)
Részletes érzékszervi minősítés:
Palócleves (3,0 dl/adag)
Külső megjelenés: | Opálos, pirospaprikától narancsos-pirosra színezett alaplé, zöldfűszer darabkákkal és szemcsékkel tarkított, melynek felületén megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp látható. Különböző méretű, aránytalanul sok burgonyakockát és kevés vágott zöldbabot tartalmaz. A hús jellegzetes, drappos színű, közel azonos méretű. A sárgarépa jellegzetes színű, apróra vágott. |
Állomány: | Az alaplé közepesen sűrű, az összetevők kellően átfőttek. |
Illat: | Kevésbé jellegzetes, gyenge zöldbab illat érezhető, a rántás illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A leves elnevezése és a bírált étel íze nincs összhangban, arra nem jellemző. Hiányzik a zöldbab, citrom, babérlevél íze. Gyenge ízű, kevésbé fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Sajtos croissant (1 db /adag)
Külső megjelenés: | 4 db jellegzetes formájú, sajttal töltött croissant, teteje sajttal szórt. Felülete aranybarnára, alja világos barnára sült. |
Állomány: | A tészta egyenletesen lazított, jól átsült, zsíros tapintású. A sajttöltelék olvadt, puha, tetején a sajt ropogósra sült. |
Illat: | Kellemes, sajtos, harmonikus illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Kellemes, finom, sajtos, harmonikus ízű. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Palócleves
- Burgonya
- Feketebors, őrölt
- Fokhagyma
- Sómentes ételízesítő
- Sertéscomb
- Só, jódozott
- Tejföl, 12%-os
- Vöröshagyma
- Zöldbab, mirelit
- Teljes kiőrlésű búzaliszt
- Étolaj
Sajtos croissant
- Tojás
- Étolaj
- Búzaliszt
- Élesztő
- Kristálycukor
- Margarin
- Jódozott só
- Trappista sajt
- Tehéntej