null Tolna megye - 39. számú vizsgálat - Hámori Étterem Főzőkonyha - Tolna

Tolna megye - 39. számú vizsgálat - Hámori Étterem Főzőkonyha - Tolna

Tolna megye - 39. számú vizsgálat - Hámori Étterem Főzőkonyha - Tolna

39. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Hámori Étterem Főzőkonyha
(7130 Tolna, Kossuth Lajos u. 27.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,6 pont

 

 

Menü: Karfiolleves, Paradicsomos húsgombóc paradicsommártásban főtt burgonyával, műzlis szelet

Foto:

Mintavétel ideje: 2018. október 10.

Mintavételi alap: 1013 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves

Főzőkonyha üzemeltetője:
Alimentál 91 Rendezvényszervező Kft.
(7130 Tolna, Kossuth Lajos u. 27)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás színű opálos lében, 1db nagy és több kisebb karfiolrózsa, valamint sárgarépa és fehérrépa kocka és csontfehér kiskagyló tészta található.
Az alaplé felszínén arányos mennyiségű piros színű zsírcseppek láthatók. Zöldfűszer szemcsékkel tarkított.
Állomány: Az alaplé csomómentes, a zöldségek puhák, a tészta kissé túlfőtt.
Illat: Jellegzetes, zöldséges, a karfiol illata kevésbé érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Zöldséges, gyenge karfiol ízű.Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos húsgombóc paradicsommártásban főtt burgonyával (2 db+2 dl+20 dkg /adag)

Külső megjelenés: 2 db, drappos piros színű rizses húsgombóc, sűrű barnáspiros mártásban. A burgonya vajsárga, kockára vágott, amiből néhány összetört.
Állomány: A gombóc jól átfőtt, néhány rizsszem nem kellően puha. A mártás jellegénél sűrűbb, csomómentes. A burgonya puha.
Illat: Jellegzetes, paradicsomos. Idegen szagtól mentes.
Íz: A gombóc és a burgonya jellegzetes, a mártás kevésbé paradicsomos a sűrítőanyag íze dominál. Összhatásában kevésbé harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Müzlis szelet (1db/adag)

Külső megjelenés: 1 db, 10x3x1 cm nagyságú téglatest alakú müzli szelet. Fehér és barna színű gabonaszemeket, sárga almadarabokat és drapp zabpehely szemeket tartalmaz. Felülete ragadósan fényes.
Állomány: Ropogós, jellegének megfelelően enyhén ragadós.
Illat: Jellegzetes, tiszta. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édeskés, túlaromásított. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Karfiolleves

  • Bors, törött
  • Delikát, só nélkül
  • Étolaj
  • Fokhagyma
  • Gyökér
  • Karfiol
  • Liszt
  • Petrezselyemzöld
  • Pirospaprika
  • Sárgarép
  • Só, finom, jódozott
  • Vöröshagyma
  • Levesbetét

Paradicsomos húsgombóc paradicsommártásban főtt burgonyával

  • Étolaj
  • Kristálycukor
  • Paradicsompüré
  • Pirospaprika
  • Rizs
  • Sertéslapocka
  • Tojás
  • Só, fimon, jódozott
  • Törött bors
  • Vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >